Foto: Kadrs no video
Starp zināmākajām kinofilmu sērijām noteikti ierindojamas "Karību jūras pirātu" filmas. Arī svaigais piektās daļas tīzeris mudina domāt, ka nākamajā vasarā cilvēki steigs uz kinoteātriem, lai sekotu līdzi jaunākajiem kapteiņa Džeka Sperova piedzīvojumiem.

Svētdienas vakarā "Disney" studija publicējusi jaunās filmas "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" tīzeri. Plānots, ka uz lielajiem ekrāniem filma nonāks 2017. gada maijā, kļūstot par vienu no nākamās vasaras dižpārdokļiem.

Daudzi "Karību jūras pirātu" fani, protams, līdz pat tumšās noskaņās ieturētā un biedējošā video beigām satrauktām sirdīm gaidīja galvenā varoņa – Džonija Depa kapteiņa Džeka Sperova lomā – parādīšanos, bet velti.

Tas gan nenozīmē, ka viņš nebūs filmā – Depa un Sperova vārds, protams, ir starp jaunās sērijas varoņiem. Tiesa, šoreiz aktierim ar filmēšanos nevedās raiti – jau vēstīts, ka viņam uz četrām nedēļām nācās pārtraukt darbu, jo strīda karstumā ar nu jau bijušo sievu Amberu Hērdu viņš sev nošņāpa pirkstu.

Tomēr iespējamo vilšanos pēc tīzera noskatīšanās noteikti mazināja ne mazāk spilgts tēls – lieliskais Havjers Bardems, kurš iejuties baisā pirātu rēgu armijas vadītāja kapteiņa Salazara tēlā, kas acīmredzot medī Sperovu, un pirmais ieskats filmā jau licis atzīt, ka šī, iespējams, būs drūmākā no sērijas daļām.

Pirmā "Karību jūras pirātu" filma "The Curse of the Black Pearl" uz lielajiem ekrāniem nonāca 2003. gadā, un guva gan labas atsauksmes, gan kases ieņēmumus.

Kopumā līdz šim iznākušo pirātfilmu ienākumi pārsniedz 3,7 miljardus ASV dolāru (3,3 miljardi eiro), un tā ir 11. pelnošākā visu laiku filmu sērija. Lielākos ieņēmumus guva otrā filma "Dead Man's Chest", pārsniedzot vienu miljardu. Tai uz pēdām mina "On Stranger Tides", kas arī nopelnīja vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru.

Divas no franšīzes filmām - 2011. gada "On Stranger Tides" un 2007. gada "At World's End" – ieņem attiecīgi pirmās divas vietas pasaulē dārgāko ekrāndarbu sarakstā.

Foto: Vida Press
Zināms, ka jaunajā filmā "Karību jūras pirātu" sērijā atgriezies arī Orlando Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!