Foto: Kadrs no video

Jau no 16. augusta kinoteātros visā Latvijā būs skatāma LMT filma "Tur", kas tapusi sadarbībā ar režisoru Uldi Cipstu. Tā solās būt neparasta, intriģējoša urbānā drāma par attiecībām virtuālajā pasaulē, un portāls "Delfi" pirmais sniedz iespēju noskatīties filmas treileri.

"Filma "Tur" ir katra režisora sapnis. Tā ir iespēja izveidot jēgpilnu stāstu aizraujošā un izklaidējošā formā. Stāstu, kas ir pārsteigumiem pilns piedzīvojums, skatīties ir ne tikai intriģējoši, tas liek arī aizdomāties. Filma atspoguļo arī manu personīgo pieredzi par to, ka mīlestība nebeidzas kopā ar cilvēku. Mīlestībai nav robežu. Visa pamatā ir cilvēks un cilvēcība. Unikāla radība – sarežģīta un trausla. Un tā ir sajūta, kuru mēs caur filmu arī vēlamies nodot skatītājiem," norāda filmas režisors Uldis Cipsts.

Filmas stāsta pamatā ir ģeniālās informācijas tehnoloģiju speciālistes Gundegas (aktrise Ilva Centere) pasaule, kas sabrūk viņas acu priekšā – viņa zaudē mīļoto, priekšniece draud ar atlaišanu, tuvinieki uzskata par jukušu. Izmisumā viņa paveic neiespējamo – rada mākslīgo intelektu ar apziņu, kas pārņem viņas bojāgājušā drauga Raimonda (aktieris un režisors Regnārs Vaivars) personību un turpina attiecības ar Gundegu.

Gundegai nākas izvēlēties – gremdēties virtuālajā realitātē un ļauties mīlestībai ar datorprogrammu, slēpjot miljoniem vērto atklājumu no citu centieniem to iegūt savās rokās, vai, ignorējot savas jūtas, sniegt pasaulei brīnumu, tostarp iespēju priekšnieces paralizētajai meitiņai staigāt. Kamēr Gundega vilcinās, izvēle nonāk viņas kolēģa Ērika (aktieris Artūrs Skrastiņš) rokās – izdzēst Raimonda personību no programmas vai atbalstīt Gundegas mīlestību, upurējot paša jūtas pret meiteni.

"Mana profesija pieprasa strādāt ar jēgu un sniegt skatītājiem jaunu pieredzi un sajūtas, likt viņiem domāt un kļūt par labākiem cilvēkiem. Tādēļ es esmu bijusi īpaši rūpīga un arī nežēlīga, izvēloties filmēšanas projektus, kuros piedalīties. Filma "Tur" mani uzrunāja ne tikai ar aktieriem, kuri tajā piedalās, bet arī ar saturu un iespēju likt skatītājiem aizdomāties par daudziem jautājumiem, vienlaikus izklaidējot un dodot to lielisko piedzīvojumu un brīnumu sajūtu, kādu es pati vēlos sagaidīt, apmeklējot kino. Filma kaut kādā veidā ļauj sajust, kā būtu, ja mēs spētu piepildīt savus sapņus. Tā liek aizdomāties par to, ka varbūt tieši vajadzība cīnīties par saviem mērķiem padara mūs par cilvēkiem un vajadzība cerēt, sapņot, ilgoties ir skaistākā mūsu dzīves daļa," stāsta aktrise un Gundegas lomas atveidotāja Ilva Centere.

Seriāla režisors ir Uldis Cipsts, bet scenārija autori – dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis. Tāpat pie scenārija strādājis arī pieredzējušais fantāzijas seriālu autors Aleksejs Karaulovs. Filmā būs redzama arī aktrise Ināra Slucka un jaunais talants Kārlis Kušķis. Kā ziņots iepriekš, rudenī LMT Viedtelevīzijā būs redzams arī tāda paša nosaukuma seriāls.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!