Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Marija Naumova (attēlā) šobrīd strādā pie koncertizrādes Romani Rat jeb Čigānu nakts, un, gatavojoties pasākumam, viņa saviem faniem piedāvā nelielu ieskatu jaunajā programmā - dziesmu Paš o paňori.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/MariaN_Pas__o_panori_.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Paš o paňori jeb Pie ūdens ir čigānu tautasdziesma, un tās ierakstā kopā ar Naumovu piedalījusies Latvijā populārā čigānu dziesmu un deju grupa Ame Roma, flamenko grupas Romiros ģitārists Valentino, taustiņinstrumentālists Raimonds Macats un bundzinieks Mārtiņš Linde.

"Man ļoti iepatikās šī dziesma, kad dzirdēju to slavenās čigānu dziesminieces Veras Bilas izpildījumā. Tā ir jautra, dzīvespriecīga un vasarīga. Mans dēliņš par to ir sajūsmā.

Kompozīcija ļoti piestāv manai būtībai, turklāt visi var dziedāt līdzi, jo melodija ir jauka un viegli uztverama," par jauno kompozīciju priecājas tās izpildītāja.

Dziesma, kas radusies Austrumeiropas čigānu kopienā, ir stāsts par divu jauniešu - meitenes un puiša - tikšanos. Meitene sēž pie akas, it kā kaut ko gaidot. Pie viņas pienāk jauns cilvēks un lūdz padzerties, un dziesmas teksts liecina, ka tas ir aizsākums abu jauniešu mīlas stāstam.

Jaunā koncertizrāde Romani Rat radīta par godu Naumovas radošās darbības 20 gadu jubilejai. Pirmizrādi tā piedzīvos 28. augustā Jelgavas kultūras namā, 29. augustā tā būs baudāma Valmieras kultūras namā, bet 31. augustā - Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!