Foto: Publicitātes foto

Populārais modernās mūzikas izpildītājs Markus Riva (attēlā), kurš nupat atgriezies no elektroniskās mūzikas festivāla Spānijā, kur ar savu spēli priecējis ārzemniekus, piedāvā jaunu video Chase, kurā redzams neierasti drūmās noskaņās un smēķējot.

"Dziesma ir pēdējā, kuru sarakstīju albumam Songs from NYC, kurš tika izdots jau pirms krietna laika. Chase ir autobiogrāfiska dziesma un veltīta konkrētam cilvēkam - tajā ir runāts par cilvēkiem, kas medī cilvēkus, kas tos savā veidā iegūst un dodas tālāk pie citiem medījumiem," DELFI Izklaidei dziesmas ideju skaidro mūziķis.

Dziesmu Chase daudzi mūziķa daiļrades fani nodēvējuši par savu favorīti starp visām albuma dziesmām, un arī pašam Rivam tā ir viena no sirdij tuvākajām, tāpēc video versijas izveidošana ir loģisks un sen gaidīts solis, kas beidzot realizēts. Video pārsteigs daudzus, jo tajā Riva redzams neierastā imidžā.

"Viss video ir veidots drūmās noskaņās, ar smēķēšanu, tumšu bildi. Šis ir kārtējais mans autorprodukts, jo viss - teksts, mūzika, skaņas produkcija un video produkcija ir manis paša.

Klipā iejūtos tādā drūmā smēķētāja tēlā.  Zinu no paziņām un draugiem, ka depresīvos brīžos tie mēdz lietot daudz cigaretes. Es gan pats dzīvē nesmēķēju, bet produkta vārdā labprāt to darīju. Necenšos uzsvērt smēķēšanas pamatnozīmi, te tas vairāk ir kā izteiksmes līdzeklis," skaidro mūziķis.

Klips filmēts divas dienas - Andrejsalā un klipa asistentes Ritas Putniņas dzīvoklī, un šajā laikā Rivam mākslas vārdā nācies izsmēķēt aptuveni paciņu cigarešu.

"Slikti nepalika, bet nav tā, ka es tagad fanotu par procesu. Tā ir katra brīva izvēle. Mākslā nav noteikumu, tāpēc atļāvos to darīt daudz," uzskata mūziķis.

Jauno video Riva prezentē uzreiz pēc atgriešanās no Spānijas, kur piedalījies populārajā elektroniskās mūzikas festivālā Poptronik, priecējot mūzikas mīļotājus no visas pasaules gan ar savu daiļradi, gan dīdžeja spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!