Foto: Publicitātes foto
Ar jaunu singlu savas daiļrades cienītājus šopavasar iepriecinājis daudzsološais dziedātājs Toms Kalderauskis – plašākas sabiedrības novērtējumam šonedēļ sniegta kompozīcija ar nosaukumu "Misery".

Kā atklāj mūziķis, dziesma ir ļoti personisks un visnotaļ atklāts ieskats viņa pārdzīvojumos pēc sāpīgu attiecību izbeigšanas:

"Man nav, ko slēpt, gandrīz katrs no mums ir gājis cauri negatīvai attiecību pieredzei. Lai gan sākumā viss šķiet melns un bezjēdzīgs, dzīve visu pakārto. Galvenais ir mācēt piedot, pieņemt visu kā labu mācībstundu un doties tālāk. Nedrīkst arī aizmirst pateikt paldies ģimenei, draugiem un visiem, kas bija blakus, atbalstīja un turpina to darīt," tā Toms.

Skaņdarbu sarakstīja latviešu dziedātājs Ed Rallidae. "Jau labu laiku esmu bijis Toma, tā teikt, fans. Šāds balss tembrs Latvijā ir retums un uzskatu, ka mums, māksliniekiem, ir vienam otru jāiedrošina. Šī savā ziņā ir mana debija kā komponistam, rakstot dziesmas citiem dziedātājiem. Jāatzīst, ka ideja dziesmai "Misery" tapa senāk, prātā paturot Toma balsi. Tāpēc arī uzrunāju viņu un priecājos par viņa atsaucību," stāsta dziesmas autors.

Lai gan Toms Kalderauskis nav dziesmas autors, mākslinieks nenoliedz, ka šis piedāvājums ir atnācis īstajā brīdī: "Kaut kādā ziņā tā bija maģiska apstākļu sakritība! Gan melodija, gan vārdi, gan vēstījums. Esmu ļoti pateicīgs, ka man ir dota iespēja izlikt savus pārdzīvojumus mūzikā. Dzīve neapstājas, viss iet uz augšu!"

Dziesmu producējis Roberts Pētersons.

Klausītāji Tomu, iespējams, atcerēsies pēc dalības LTV konkursā "Supernova 2017" ar dziesmu "We Won't Back Down", kas māksliniekam pavēra jaunas iespējas mūzikas pasaulē. Savas muzikālās zināšanas Toms papildinājis Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā kā džeza vokālists un šobrīd dalās pieredzē ar jaunajiem censoņiem Ogrē, pasniedzot vokālās nodarbības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!