Foto: DELFI

Turpinot iepazīstināt ar starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā atlasē iekļuvušajām kompozīcijām, Mikrofona ieraksti publiskojuši jaunā dziedātāja Mārtiņa Ruska (attēlā) un grupas 4Vēji "eirodziesmu" Joey.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Martins_Ruskis_un_4veji_Joey_Master.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Šogad starp nacionālās atlases Dziesma 2013 pusfinālistiem plašā pulciņā pārstāvēti šova Okartes skatuve abu sezonu dalībnieku, un spēkus sīvajā cīniņā par pasaules slavu nolēmis izmēģināt arī otrās sezonas uzvarētājs Ruskis.

Par tiesībām doties uz Malmē notiekošo Eirovīziju Ruskis cīnīsies kopā ar Okartes skatuvē izveidoto grupu 4Vēji, kurā bez viņa muzicē arī liepājnieks Kristaps Pujāts un divas daiļavas - Māra Katarska un Madara Grēgere jeb Katarsky un Madry.

Kā vēsta jauno mūziķu pārstāvji, darbs pie dziesmas ieraksta izvērties neticami spraigs un sarežģīts, jo dziesmas ieraksta laikā Mārtiņam bija paaugstināta temperatūra, balss aizsmakums un vispārējs izsīkums.

Lai palīdzētu jaunajam dziedātājam, iesaistījušies profesionāli mediķi, kuri uz laiku palīdzējuši Mārtiņam atgūt spēju dziedāt.

Tāpat ieraksta laikā kolektīvs paguvis nomainīt četras studijas, bet kompozīcija, kura tiek raksturota kā viena no saulainākajām šī gada nacionālās atlases dziesmām, pabeigta Labo ierakstu studijā kopā ar producentiem Lotaru Lodziņu un Jāni Kalvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!