Foto: Privātais arhīvs
Jaunā skatuves māksliniece Adelīna Jurēviča jeb Adelly (attēlā), kura plašāku sabiedrības atpazīstamību guva pērnā gada vasarā, tiekoties ar slaveno dziedātāju Lady Gaga un saņemot no popzvaigznes uzslavu par savu vizuālo tēlu, arvien drošākiem soļiem iekaro pati savu vietu uz mūzikas un šovbiznesa skatuves.

Kā stāsta Adelly, mūzikai viņas dzīvē vienmēr bijusi būtiska loma, un jaunajai dziedātājai ir arī ievērojami nākotnes plāni.

"Tā kā arī mana mamma ir mūziķe, es jau kopš pašas bērnības esmu augusi muzikālā vidē un meklējusi savu ceļu mūzikā. Sāku ar uzstāšanos dažādos skolas koncertos, un šogad jau beigšu Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas džeza nodaļu.

Pēdējais pusotrs gads manā dzīvē ir bijis lielu grūtību un arī ļoti pozitīvu notikumu bagāts. Tas mani ir iedvesmojis uzrakstīt ļoti daudz oriģināldziesmu, kā arī instrumentālo klaviermūziku.

Esmu izpētījusi savu personību un tagad veidoju sevi kā jaunu figūru mākslā. Es apzinos, par ko vēlos kļūt un kādas ir manas prioritātes," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta dziedātāja.

Radot mūziku, Adelly iedvesmojas no veciem ierakstiem, kā arī 80. un 90. gadu r&b, soul, hip-hop un popmūzikas stila.

"Man šķiet, ka oldskūlam ir tas dvēseliskums, kas pazuda mūsdienās. Mani mīļākie mūziķi ir Maikls Džeksons, Džeimss Brauns un D'Angelo.

Tāpat atzinīgi vērtēju arī mūsu paaudzes talantīgākos māksliniekus, piemēram, dziedātājas Bejonsu, Alisiju Kīzu un Kristīnu Agileru. Šie mākslinieki ir ļoti ietekmējuši manu skatuvisko vīziju," atklāj Adelly.

Nav noslēpums, ka Adelly nereti dēvēta arī par pašmāju Lady Gagu, ko pamato zināmas paralēles dziedātāju vizuālajā tēlā un balss skanējumā, tomēr Adelly noliedz apzinātu popzvaigznes atdarināšanu.

"Es necenšos attēlot Lady Gagu. Pasaulē viņa ir tāda vienīgā, un vēl viena nevienam nav vajadzīga, ja nu vienīgi kā parodija. Protams, es ļoti iedvesmojos no šīs dziedātājas, bet tikai kā no ļoti spēcīgas un burvīgas personības, kas izmainījusi mūsdienu popkultūru.

Jau pirms manas satikšanās ar viņu daudzi cilvēki bija teikuši, ka esam līdzīgas, tomēr tam nevēlos piekrist. Es cenšos izkopt pati savu stilu un līdz galam atrast sevi skatuviski, lai man piederētu kāds tikai man raksturīgs elements," skaidro Adelly.

Aizvadītajā nedēļas nogalē arī prezentēts dziedātājas jaunais videoklips dziesmai You Will Be.

"Dziesmas videoklips ir filmēts pagājušā gada oktobrī naksnīgās Rīgas ielās. Nakts un gaismas pilsētā ir mans mīļākais vizuālais elements, ko es vienmēr esmu gribējusi iekļaut savas mūzikas klipos.

Protams, filmēšanā neizpalika arī grūtības. Video esmu redzama īsos šortiņos un jaciņā, lai gan ārā jau bija ļoti auksti. Tomēr man ir ļoti svarīgs imidžs un tas, kā es izskatos, tādēļ, neraugoties uz aukstumu, darīju visu, lai klipam piešķirtu vajadzīgo ielu modes noskaņu.

Rezultātā par videoklipu no cilvēkiem saņēmu ļoti daudz pozitīvu komentāru, kā arī pārsteigumu par to, ka no sākuma pat nevar saprast, ka klipā nofilmēta Rīga, jo tā izskatoties pēc Amerikas.

Galvenā videoklipa odziņa ir astoņus gadus vecā Elīna Bondiča, kura personificē mani bērnībā, jo jau kopš pirmajiem gadiem es elpoju mūziku un esmu tiekusies uz savu lielāko mērķi - kļūt par populāru dziedātāju un iedvesmot sabiedrību," nosaka dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!