Foto: Mango
"Mēs atnāksim, mēs mīlēsim" – tā skan "Tele2 Baltic Beach Party" himna. Divas diennaktis, 8 skatuves, 100 mākslinieki, apmēram 55 tūkstoši apmeklētāju – tie nu patiesi bija īsti vasaras, mīlestības, satikšanās un brīvības svētki.

Festivāla teritorija pēc ikgadējo apmeklētāju novērojumiem šogad bija plašāka kā pērn. Tiem, kas vēlējās aptvert gan uz Lielās skatuves, gan uz Roka skatuves notiekošo, dabūja noskraidīties. Daudziem gan uz skatuvēm notiekošais bija vienaldzīgs, daudz vairāk viņus vilināja daudzās ēstuves. Liels skaits jauniešu pazuda deju teltīs, kur pavadīja visu nakti, tik vien kā ik pa brīdim izskrienot ieelpot svaigu gaisu un apēst kādu šašlika gabaliņu.

Dejot basām kājām pludmales smiltīs - tas laikam ir pludmales festivāla lielākais pluss, neraugoties uz to, ka ik pa brīdim gadās iekāpt kādā plastmasas glāzē vai starp pirkstiem atrast cigarešu izsmēķi. "Mango" gan novēroja, ka daudzas festivāla apmeklētājas laikam nebija īsti apdomājušas, kurp dodas, un pludmalē ieradušās augstpapēžu kurpēs. Lieki piebilst, ka pārvietošanās viņām sagādāja visnotaļ lielas mocības, turpretim garāmgājējiem - jautrus mirkļus.

Festivāla organizācija bija labā līmenī. Par drošību pludmalē gādāja gan apsargi, gan policisti, un, lai varbūt cik tas kādam neliktos pārsteidzoši, viņi savu darbu veica pietiekami neuzkrītoši, bet efektīvi.


Pirmās dienas galvenais notikums neapšaubāmi bija vācu supergrupas "Reamon" uzstāšanās. Otrajā dienā pie Lielās skatuves īstā rosība sākās līdz ar "Bi 2" uzstāšanos, uz kuru daudzi steidzās nedaudz burkšķot, jo nācās pamest "Inokentija Mārpla" uzstāšanos. Liels zaudējums gan tas nebija, jo Dambis Liepājā bija ieradies pa taisno no Zirņu pagastā notiekošā festivāla "Zvērā" un bija acīmredzot ļoti saguris. Pirms pašmāju pankroka pamatlicējiem uz skatuves kāpa liepājnieku muzikālā apvienība "Coming Soon", kas pārliecināja, ka par šo grupu mēs vēl dzirdēsim daudz.


Pašā koncerta sākumā "Bi2" puiši - šoreiz eleganti baltos tērpos - spēlēja tik ļoti piemēroto "Durochka". "Bet tu dejo, muļķīt! Dejo! Un smaidi! Nešaubies, tev tas patiešām piestāv" - dziesmas vārdu trāpīgums un apkārt valdošā atmosfēra neviļus lika pasmaidīt. Un grupas solista Ļovas šarmu, vērojot viņu uz skatuves, neviens lai nedomā apstrīdēt. Kad dziesmas "Felini" laikā Ļova pievienojās grupas bundziniekam un sniedza enerģiski agresīvu paraugdemonstrējumu, publika zaudēja savu sākotnēji nedaudz atturīgo attieksmi un gods godam sagaidīja grupas zināmākos gabalus. Starp citu, spriežot pēc publikas reakcijas, grupas leģendārais hits "Polkovnjik" tomēr ir populārāks nekā "Skolzkije uljici".

Pie Roka skatuves sestdienas naktī vislielāko skatītāju pulku savāca Ivo Fomins. Kā nekā - savējais, liepājnieks. Savs nopelns noteikti tajā ir arī Ivo dalībai šovā "Zvaigžņu lietus" kopā ar Dailes teātra aktrisi Ievu Pļavnieci.

Šī gada "Tele2 Baltic Beach Party" programmā katrs varēja atrast savām interesēm un muzikālajai gaumei atbilstošu piedāvājumu. Patīkami, ka publika bija savstarpēji gana iejūtīga un toleranta. Protams, gadījās arī izņēmumi, un šur tur festivāla norises vietās bija jūtama visnotaļ agresīva noskaņa. Paldies dievam, Liepājas pludmale ir pietiekami plaša un, ja kaut kur kļuva pārāk nepatīkami, atrast vietu, kur patveries, nebija nemaz tik neiespējami.

Lielu jautrību sagādāja nejauši noklausītās pāris pusaudžu izmestās domu pērles. Kāda ļoti sareibusi meitene atgūlusies smiltīs uz draudzeņu uzaicinājumu doties mājup, uzdeva patiešām grūti atbildamu jautājumu: "Man nav 15 un man nav arī 45. Tad kāpēc man ir jāiet mājās gulēt?" Cits jaunietis otram pārmeta, ka viņa " kaprīzes dēļ mēs esam pazaudējuši visus savus draugus", uz ko otrs tik vien kā spēja atbildēt, ka tik grūti viņam nekad nav bijis un ka viņš apsola līdz rītam atrast visus un vēl vairāk draugus. Visticamāk, ka tas viņam arī izdevās, jo festivāla laikā kā jau ierasts visos pamostas visaptverošs draudzīgums, kura apmērus noteikti ietekmē arī izdzertā alkohola daudzums.

Festivāla teritoriju apmeklētāji pameta līdz ar rīta gaismu, aiz sevis atstājot lielas atkritumu kaudzes, ko vietējie sētnieki un brīvprātīgie steidza savākt. Pēcpusdienā pamazām pilsēta kļuva tukšāka. Par to, ka Liepāja tikko pārdzīvojusi savu lielāko vasaras notikumu, liecināja vien mašīnu straumes Rīgas virzienā un daudzie stopētāji ceļmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!