Foto: Shutterstock
Pēdējo gadu laikā mugursomas, ko agrāk nēsāja tikai skolēni, sportisti vai ceļotāji, ir iekarojušas arī modes pjedestālus. Tagad gandrīz katrai sievietei, neatkarīgi no vecuma, mājās ir vismaz viena mugursoma, kurai viņa nereti dod priekšroku, atstājot ierasto plecu somu mājās. Taču mugursoma mūsdienās tiek atzīta ne tikai par stilīgāku, bet arī veselīgāku izvēli, to apstiprina arī fizioterapeites Simona Liepiņa un Inga Veinberga.

Savas parocības, ērtuma un dizaina dēļ meitenes un sievietes visā pasaulē, dodoties uz darbu, skolu, randiņu vai pat teātra izrādi izvēlas mugursomu. "The Guardians" atklāj, ka kopš 2014. gada Anglijā ar katru gadu aug iegādāto mugursomu skaits. Globālā tirgus pētījuma kompānijas "Euromonitor International" ievāktie dati liecina, ka četru gadu laikā vidējais ietirgojums šajā jomā ir audzis divrreiz.

"Pēdējo gadu laikā attieksme pret mugursomām ir ļoti mainījusies," "The Guardians" atklāj Zviedru somu kompānijas "Fjällräven" direktors Anglijā Ralfs Vaits.

Arī Liepiņa atklāj, ka novērojusi – aizvien vairāk pacientu savas rokassomas ir nomainījuši pret mugursomām. Fizioterapeite stāsta, ka, jautājot pacientiem, kāpēc viņi priekšroku dod mugursomām, atbildes ir dažādas. Piemēram, daži izceļ tādas mugursomas priekšrocības kā ērta nēsāšana un ietilpība, citi atklāj, ka no rokassomas sāpēja plecs, spranda vai pat visa mugura, bet vēl kādi pacienti atzīst, ka, veroties spogulī, novērojuši, ka viens plecs ir augstāks par otru.

Rakstā fizioterapeites izskaidro, kā dažādas somas ietekmē veselību un stāju, kā izvēlēties piemērotāko somu un kā to nēsāt, lai nekaitētu savai veselībai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!