Foto: DELFI

Ceturtdienas, 12. maija, vakarā uz starptautiskā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa skatuves Stokholmā kāps Latvijas pārstāvis Justs Sirmais (attēlā). To, kāds izskatīsies viņa šovs, uzzināsim tikai pusfināla laikā, bet tagad beidzot ir pilnīgi skaidrs, kas Justam būs mugurā.

Trešdien "Globe Arena" norisinājies ģenerālmēģinājums ar tērpiem, kad dalībnieku priekšnesumus vērtē arī citu valstu žūrijas komisijas, un foto no tā liecina – Justs nedaudz mainījis koptēlu.

Latvijas delegācija nav atkāpusies no sākotnējās koncepcijas "jo vienkāršāk, jo labāk", un tāpēc mainītas tikai nianses – saplēstās biksiņas un par Justa firmas zīmi kļuvušo ādas jaku sākotnēji izvēlētā brūnā krekla vietā tagad papildina melns t-krekls.

Vai pilnīgi melnā tērptajam Justam izdosies pārliecināt Eiropu un kvalificēties finālam, uzzināsim trešdien ap pusnakti. Otro pusfinālu no pulksten 22 būs iespēja baudīt Latvijas Televīzijas 1. kanālā, un tāpat pasākuma norisēm un kaislībām sociālajos tīklos varēs sekot līdzi "Delfi Izklaides" teksta tiešraidē.

Prognozes par Justa izredzēm ir pretrunīgas – kamēr vieni uzskata, ka pārliecinoši izpildītajai dziesmai "Heartbeat" ir visas iespējas iekļūt finālā, izskanējis arī viedoklis, ka Justs "pazudīs" uz pārējo izpildītāju fona.

Otrajā pusfinālā par uzvaru cīnīsies arī Albānijas, Austrālijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Maķedonijas, Gruzijas, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Serbijas, Slovēnijas, Šveices un Ukrainas pārstāvji.

No 18 pusfinālistu pulciņa tālāk tiks tikai desmit, kuri pievienosies pirmajiem desmit finālistiem, "lielā piecinieka" un rīkotājvalsts pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!