Foto: DELFI.ee

20. augustā mūsu kaimiņzeme Igaunija atzīmēja neatkarības atjaunošanas divdesmito gadadienu, un par godu šim notikumam igauņi bija sarīkojuši plašu kultūras pasākumu programmu, kuras kulminācija bija sešu stundu ilgs koncerts Brīvības dziesma.

Šo koncertu noslēdza uz Igauniju atbraukusī īru dziedātāja Šaineda O'Konnora, taču īpašu sajūsmu sanākušie igauņi esot izrādījuši par savu tautieti - Šobrīd ASV dzīvojošo dziedātāju Kērliju (īstajā vārdā Kerli Kõiv), kura aizvien vairāk sāk atgādināt skandalozo amerikānieti Lady Gaga.

24 gadus vecā meitene skatītājiem palikusi atmiņā ar ekstravagantajiem un dīvainajiem kostīmiem, lai gan pati Kērlija nav pārāk lielā sajūsmā par salīdzinājumu ar Lady Gagu - viņa uzsver, ka pati ir savu kostīmu un skatuves noformējumu dizainere, turpretī Lady Gaga eksponē citu dizaineru radītos tērpus.

Savu mūzikas stilu Kērlija dēvē par bubble-goth; pēc viņas vārdiem, tas ir gotiskā drūmuma un raupjuma sakausējums ar izteiktu sievišķību. Meitene, kura šobrīd dzīvo Losandželosā un ir atzīta par vienu no ietekmīgākajām igauņu sievietēm, neesot reliģioza, tomēr tic reinkarnācijai, laumiņām, eņģeļiem un dēmoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!