Foto: Privātais arhīvs

Jaunais latviešu komponists un pianists Ivars Kļaviņš (attēlā), kurš atpazīstamību ieguva šovā Okartes skatuve, pēc šova beigām paguvis gan pastrādāt ārzemēs, gan regulāri iepriecināt savu fanu loku ar dažādām provokācijām, bet šonedēļ viņš nolēmis atklāt jaunu talanta šķautni.

Kā vēsta pats Ivars, viņš ir atklājis inovatīvu klavieru spēlēšanas tehniku un pārliecinājies, ka taustiņus visnotaļ virtuozi spēj klimperēt ar pēdām.

"Mūzika ir tā nozare, kurā atrast kaut ko jaunu ir grūti jeb praktiski neiespējami, jo mūzika tiek radīta un pētīta jau vairāk nekā tūkstoš gadu un iespējas mūzikā nav neierobežotas. Pasaulē daudzu simtu tūkstošu gadu laikā no septiņām notīm ir radītas simtiem tūkstoši kompozīciju.

Tāpat tūkstošu gadu laikā šajā sfērā ir izdomāti dažādi novirzieni, dažādi skanējumi un dažādas mūzikas izpildīšanas manieres, bet tas, ko esmu atklājis es, ir kaut kas jauns un vairāku tūkstošu gadu laikā neatklāts," prāto Kļaviņš.

"Šī ideja man radās brīdī, kad es plānoju, kā samazināt izmaksas, maksājot honorārus maniem kolēģiem. Es uzskatu, ka man nav jāmaksā lieks honorārs, piemēram, saksofonistam par to, ka viņš manā klavieru pavadījumā spēlē solo partijas, un uzskatu, ka  labāk ir  spēlēt klavieres ar kājām, nekā kādam lieki maksāt naudu," atzīst virtuozais pianists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!