Foto: Kadrs no video
Akadēmiski izglītotā vijolniece Alisa Foksa (Alisa Fox) ielauzusies sev līdz šim neraksturīgā žanrā – tehno mūzikā. Viņas debija šajā stilā ir pārpārēm provokatīva, proti, skaņdarba "Freedom" ("Brīvība") videoklipā netiklības valgos nonāk katoļu baznīcas galva.

Pati Alisa daudzus gadus dzīvojusi Berlīnē, kas neformāli skaitās brīvdomātāju pilsēta. Šo brīvību viņa centusies atnest arī uz Latviju, piedāvājot varen ķecerīgu videoklipu, kas filmēts "Spilves" lidostā.

""Brīvība" ir kas vairāk nekā tehno mūzikas produkts, tas nav viennozīmīgi izprotams un patērējams saturs. Šis ir spēcīgs protests pret tām varām, kas cenšas nomākt, noniecināt individuālitātes izpausmi un pašizteiksmes triumfu. Klipa kliedzošais, spilgtais un agresīvs "draivs" aizrauj elpu un neatlaiž spriedzi – īsteni dekadentiska ballīšu atmosfēra," saka mākslinieces pārstāve Diāna Ponaskova. Viņa piebilst, ka video ir ļoti provokatīvs un neesot ne jausmas, kā uz to varētu reaģēt katoļu baznīca Rīgā.

Pati Alisa portālam "Delfi" uzsver, ka centusies tvert tvert tādas paaudzes būtību, kura atsakās būt definēta pēc konvencijām vai sabiedrības normām, kura līksmo par individuālitātes un personīgās izpausmes brīvības spēku.

"Aicinu ikvienu skatītāju pievienoties citādības pieņemšanas pieredzei, atbrīvojoties no stigmām, normām un pieņēmumiem. Ļaujieties mākslinieciskajai brīvībai un iekšējās mežonīgās būtības izlaužanās svinībām!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!