Foto: F64
Vakar ar grandiozu koncertu sākās ikgadējais jauno izpildītāju konkurss Jūrmalā "Jaunais vilnis".
Šogad uz "Jaunā viļņa" atklāšanas pasākumu kā viens no goda viesiem bija ieradies arī Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi. Zatlers atzina, ka par Jūrmalā notiekošā koncerta mērogu un starptautisko nozīmi liecina fakts, ka uz to ieradušās tādas pasaules līmeņa zvaigznes kā Jeļena Obrazcova un Džo Kokers.

Šī, starp citu, ir pirmā reize, kad konkursu "Jaunais vilnis" apmeklē Latvijas valsts prezidents. Valsts galva ir paziņojis, ka nekādu neoficiālu tikšanos viņam konkursa laikā nebūs. Pērn "Jaunā viļņa" laikā Zatlers Rīgas pilī pieņēma komponistu Igoru Krutoju, Allu Pugačovu un citas festivāla spožākās zvaigznes, par ko vēlāk saņēma asu kritiku.

Koncerta laikā tika nolasīti arī citu valstu prezidentu apsveikumi. Starp tiem bija Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas prezidentu laba vēlējumi.

"Jaunā viļņa" atklāšanas pasākumā varēja sastapt personas, kas konkursu apmeklē ik gadus -Satiksmes ministru Aināru Šleseru ar kundzi Inesi, mundro miljonāru Jūliju Krūmiņu, šarmanto uzņēmēju Irēnu Pulkinenu un Oskaru Barševski, uzņēmēju un miljonāru Valentīnu Kokali ar otru pusīti, baņķieri Valēriju Karginu un citus pašmāju biznesa un politikas elites pārstāvjus.

Pārsteigumu atklāšanas koncerta apmeklētājiem sagādāja Alla Pugačova ar savu draugu Maksimu Galkinu. Uz skatuves viņi iznāca kāzu tērpos, un abu dueta laikā Pugačova skatītāju pūlī iemeta līgavas pušķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!