Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu zinātnieku grupa pēc ilgas un rūpīgas izpētes radusi atrisinājumu vienai no cilvēces nozīmīgākajām problēmām – viņi noskaidrojuši, kā atbrīvoties no galvā skanošas uzmācīgas melodijas.

Ar problēmu, kad galvā nezināmu iemeslu dēļ ilgāku laiku skan kāda lipīga dziesmiņa, saskāries gandrīz jebkurš, bet Rietumvašingtonas universitātes zinātnieku grupa atradusi veidu, kā no šīs kaitinošās ligas atbrīvoties.

Brīdī, kad cilvēks ilgāku laiku staigā ar meldiņu galvā, viņam tiek ieteikts ļoti vienkāršs veids, kā no tās atbrīvoties - jāķeras pie anagrammas risināšanas.

Pie šāda secinājuma nonākts pēc eksperimenta, kura laikā grupa ļaužu tādu populāru izpildītāju kā Lady Gaga, Bejonsa un citu dziesmu pavadībā risināja dažādus uzdevumus.

Pēc šī pasākuma zinātnieki secinājuši, ka vislabāk no uzmācīgas melodijas palīdz atbrīvoties tādu anagrammu risināšana, kas sastāv no pieciem burtiem.

Tāpat par gana labu līdzekli tiek ieteiktas populārās sudoku spēles risināšana, bet te pastāv risks - ja sudoku ir pārlieku sarežģīts, viss efekts zūd un melodija galvā atgriežas. 

Zinātnieki noskaidrojuši, ka visbiežāk cilvēkiem galvās skan tieši dziesmu piedziedājumi, jo parasti tie gan muzikāli, gan saturiski ir visvienkāršākie un vairākkārt atkārtojas, un šī iemesla dēļ tie jebkurā diennakts laikā atgriežas cilvēku prātos.

Tāpat pētījumos eksperti pārliecinājušies, ka par vislipīgākajām dziesmām tiek uzskatītas amerikāņu mūziķes Lady Gaga dziesmas Alejandro un Bad Romance, dziedātājas Bejonsas dziesma Single Ladies, grupas The Beatles kompozīcijas She Loves You un I Wanna Hold Your Hand, kā arī citas populāras dziesmiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!