Foto: Publicitātes foto

Grupas Dzelzs vilks, kura Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā apbalvota kā gada labākā rokmūzikas albuma radītāja, līderis Juris Kaukulis atklāj, kas ir svarīgākie principi, pēc kuriem konkursā tiek vērtēti mūziķi, un spriež par to, ka māksliniekus sadalīt noteiktajās kategorijās nemaz nav tik viegli.

"Var jau to segu raustīt uz vienu vai uz otru pusi - citi var teikt, ka mēs muzicējam disko stilā, citi - ka tas ir roks. Nav jau receptes, pēc kuras novērtēt to, vai kāda izpildītā mūzika vairāk atbilst rokam, popam, disko vai kam citam," sarunā ar DELI Izklaide spriež Kaukulis.

Viņš atklāj, ka Dzelzs vilka mūziķi savā albumā Dzīvnieks pilsētā sajutuši rokmūzikas vibrācijas, tāpēc pieteikuši to kategorijā Labākais rock albums 2011, kur arī atzīti par labākajiem, taču spriež, ka viņu mūzikā var sazīmēt arī citus stilus.

"Mums ir daudz kas no smagā disko, koķetējam ar gotu virzienu, dark wave - tas viss kopā sakausēts Dzelzs vilka mūzikā. Labi uzrakstītu mūziku, bieži ir sarežģīti ielikt kādā konkrētā kategorijā. Bet tāpēc popmūzikas kategorija ir tik ietilpīga un skaidrs, ka pašlaik Instrumentiem popmūzikā nav konkurentu, tāpēc viņu uzvara ir loģiska. Visu nosaka izpildītās mūzikas kvalitāte. Gribētu domāt, ka tā piemīt arī mūsu mūzikai.

Tie, kas vērtē nominantus, jau nav cilvēki, kuri ikdienā sēž un grauž nagus - tie ir profesionāļi, tāpēc kvalitātei konkursā ir ļoti liela nozīme. Otra lieta, kas atstāj iespaidu uz vērtētājiem - mūziķu aktivitātes un koncerti.

Protams, var teikt, ka vienalga vērtējums ir subjektīvs, taču ikviens mūziķis atzīs, ka zaudējuma sāpes šajā konkursā ir ļoti lielas, bet uzvara - īpaši salda. Jā, daudzi teiks, ka Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva nevienam neko tāpat nenozīmē, bet patiesībā nozīmē gan, pie tam ļoti daudz," atklāj Kaukulis.

Dzelzs vilka dalībniekiem gadu gaitā šī ir jau sestā uzvara Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvā - trīsreiz viņi saņēmuši balvu par labāko rokmūzikas albumu, divreiz - par labāko roka dziesmu, bet vienreiz par labāko tautas mūzikas albumu.

Jau pavisam drīz pie skatītājiem nonāks Dzelzs vilka Gada balvu saņēmušā albuma pirmais oficiālais video. Pazīstamā režisora Andra Gaujas, kurš veidojis filmas Viktors un Ģimenes lietas, vadībā tapis neparasts stāsts dziesmai Aizliegumi likumi.

Video atklāšana tiks svinēta 9. martā Rīgā, Latvijas 1. rokkafejnīcā, kur Dzelzs Vilks sniegs Sieviešu dienai veltītu koncertu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!