Foto: DELFI

Aizvadītajās brīvdienās Salacgrīvā norisinājās jau septītais festivāls Positivus, kuru, kā informē pasākuma organizatori, kopumā apmeklējuši 30 000 cilvēku.

Pirmo reizi festivāls notika nevis divas dienas, bet gan trīs, un starp pazīstamākajiem vārdiem šogad bija Imagine Dragons, Two Door Cinema Club, Sigur Ros, Noah and the Whale, The xx, kā arī pašmāju Jauns mēness, Zodiaks, Inokentijs Mārpls un citi.

Festivālu atspoguļot bija ieradušies aptuveni 300 žurnālisti no Islandes, Apvienotās Karalistes, Krievijas, Austrālijas, Čehijas, Polijas, Itālijas, Somijas un Baltijas valstīm.

Starp prominentākajiem viesiem festivālā bija arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Pirmdien pirmo reizi festivāla vēsturē vairākas Eiropas radiostacijas sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju savienību (EBU) pārraidīja svētdienas vakarā notikušo grupas The xx koncertu, kas lielā mērā arī bija festivāla kulminācija.

Kā pastāstīja Valsts policijas Kārtības policijas priekšnieks Artis Velšs, pasākuma laikā nav fiksēti būtiski sabiedriskās kārtības traucējumi un ceļu satiksmes dalībnieku pārkāpumi.

Pēc festivāla kopumā uzsākti 15 kriminālprocesi, no kuriem puse bijusi par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu un glabāšanu, bet pārējie - par dažādām zādzībām no telšu pilsētiņas.

Arī 2014. gadā festivāls norisināsies trīs dienas, un jau drīzumā tiks uzsākta tā biļešu tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!