Foto: F64

LNT aicina jaunos talantus pieteikties Latvijā unikālam muzikālajam šovam O!kartes skatuve - dzimuši mūzikai. Atšķirībā no iepriekš skatītajiem talantu šoviem šoreiz uzvarēs enerģiskākais – tas, kurš pats izlauzīs sev ceļu līdz lielajai skatuvei.

"Galvenā atšķirība no O!kartes akadēmijas un līdzīgiem projektiem ir tā, ka šoreiz dalībnieki cīnīsies paši. Tā būs reāla cīņa par izdzīvošanu šovbiznesa vidē, kuru nākas izcīnīt visām Latvijas jaunajām grupām, kas grib sevi parādīt," izklaides portālam Mango atklāj producente Ilze Jansone.

O!kartes skatuvē nevienam nekas ar varu netiks uzspiests un mācīts - talantiem tiks dota brīvība pašiem radoši izpausties. Dalībnieki dzīvos šova telpās, bet varēs komunicēt ar ārpasauli, izmantojot sociālos tīklus. Līdzīgi kā reālajā dzīvē, viņi paši būs atbildīgi par savu budžetu - pelnīs naudu ar koncertiem, un par šo naudu viņiem būs gan jāpaēd, gan jāiegulda lietās, kas varētu palīdēt profesionālā izaugsmē.

Katram pēc paša izvēles būs iespēja par attiecīgu samaksu konsultēties pie vokālās pedagoģes - grupas Lady's Sweet dalībnieces Vinetas Elksnes vai lūgt padomu profesionālas grupas mūziķiem. Arī par savu skatuves tēlu katrs būs atbildīgs pats, un varēs vai nu klausīt vai spītīgi pretoties žūrijas ieteikumiem.

"Aicinām pieteikties ne tikai dziedātājus, bet arī tos, kas raksta mūziku vai spēlē kādu instrumentu," mudina Jansone. Viņa cer, ka šovā izveidosies īsts radošais inkubators, kurā taps un tiks izpildītas jaunas dziesmas, kuras pēc šova varēs apvienot albumā.

"Sestdienās notiks koncerti ar balsošanu. Tos vadīs divi forši, profesionāli šovu vadītāji - vīrietis un sieviete," atklāj Jansone, gan pagaidām paturot noslēpumā to, vai arī šo konkursu līdzīgi kā O!kartes akadēmiju varētu vadīt mūziķis Normunds Rutulis un aktrise Dagmāra Legante.

Lai pieteiktos dalībai, jābūt 18 līdz 35 gadus vecam, radošam cilvēkam un 13. augustā pulksten 10.00 jāierodas Latvijas Mākslas akadēmijā uz atlasi. Dalībai šovā tiks atlasīti 24 talantīgi jaunieši.

Foto galerijā: atskats uz šovu O!kartes akadēmija, tā koncertiem un Latvijas mūzikas leģendām, ko radīja šis televīzijas šovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!