Reaģējot uz strauji augošajām cenām, populārā pašmāju grupa "Citi zēni" piedāvā jaunu skaņdarbu – asprātīgu singlu par naudas vērtību "Lieka štuka", portālam "Delfi" pavēstīja mākslinieki.

Kā izrādās, dziesma "Lieka štuka" grupas radošajā procesā radusies jau pirms diviem gadiem, tomēr "Citi zēni" ilgi gaidījuši īsto brīdi singla izdošanai.

Reaģējot uz degvielas cenu kāpumu, gāzes augstajām izmaksām un kopējo inflāciju šķiet, ka trāpīgāks brīdis dziesmai par naudas vērtību nav iedomājams. "Lieka štuka' kā jēdziens ir kaut kas tuvu nesasniedzams, tomēr ir vērts uz to tiekties un par to sapņot, uzskata mūziķi.

"Vēl nekad neesmu saticis cilvēku, kurš teiktu, ka viņam ir pārāk daudz naudas," – tā par grupas jaunāko veikumu izsakās solists Jānis Pētersons.

Šajā singlā solista pienākumus uzņēmies grupas saksofonists Dagnis Roziņš, kurš par dziesmas skanējumu izsakās šādi: "Šis singls manāmi atšķiras no citām grupas dziesmām, tāpēc reizēm rodas sajūta, ka šo dziesmu neesam uzrakstījuši mēs paši, bet tā mums ir piešķirta no kādiem augstākiem spēkiem..."

Skaņadarba uzbūvi komentē arī grupas basģitārists un producents Roberts Memmēns: "Meklējām risinājumus, kā pārsteigt klausītājus. Līdz šim "Citi zēni" nekad vēl nebija sadarbojušies ar kori. Šoreiz gan kori nevarējām atļauties, tāpēc visas vīru partijas iedziedāju es pats. Kopumā tās bija 190 balsis, kuras var vienlaikus dzirdēt dziesmas izskaņā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!