Foto: EPA/LETA

12. oktobrī Londonā notikusi UK Music Video Awards balvu pasniegšana, un šajā ceremonijā amerikāņu alternatīvā roka grupas OK Go (attēlā) videoklips dziesmai This Too Shall Pass atzīsts par gada labāko klipu mūzikas industrijā.

Videoklipa režisors ir Džeimss Frosts, un tas bija izvirzīts arī nominācijā "Labākais rokmūzikas video". Līdz šim populārajā video krātuvē YouTube šis klips apskatīts jau vairāk nekā 18 miljonus reižu.

Visvairāk balvu šajā ceremonijā saņēma reperis Plan B (īstajā vārdā - Bendžamins Pols Balanss Drū). Pa divām balvām saņēma divu viņa dziesmu (Prayin' un Stay Too Long) videoklipi, bet to veidotājs Daniels Vulfs tika atzīts par 2010. gada labāko videoklipu autoru.

Grupa Hot Chip saņēma prēmiju nominācijā "Labākais deju mūzikas klips", bet kā labākais klips kategorijā "Urbānā stila video" tika atzīts repera Jay-Z dziesmas On to the Next One video.

Kategorijā "Labākais indie/alternatīvā roka video" uzvarēja Šarlotes Geinsbūras klips dziesmai Heaven Can Wait, bet nominācijā "Labākais starptautiskais klips" - Lady Gaga ar dziesmas Bad Romance video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!