Foto: F64

Sestdienas, 27. jūlija, vakarā Dzintaru koncertzālē norisinājās Jaunā viļņa 2013 trešā konkursa diena, kas 16 jaunajiem censoņiem no dažādām pasaules valstīm bija pēdējā iespēja pierādīt savu talantu konkursa žūrijai.

Konkursa izskaņas koncertu atklāja virkne jau šonedēļ redzētu izpildītāju, pirmo reizi Jaunā viļņa 2013 viesiem bija iespēja baudīt Borisa Moisejeva un repera Timati sniegumu, bet kā īpašā viešņa uz skatuves kāpa Lara Fabiāna.

Konkursantiem trešajā konkursa koncertā bija jāizpilda īpaši viņiem rakstītu dziesmu pirmatskaņojumi, un Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks, kurš uz skatuves kāpa ar otro kārtas numuru, žūrijas simpātijas mēģināja iekarot ar Edgara Viļuma radīto kompozīciju Inspiration.

Izšķirošajā vakarā Pēteris bija arī nolēmis pajokot - pirms dziesmas sākuma viņš pavēra jaciņu un nodemonstrēja krekliņu ar itāļu dziedātāja Toto Kutunjo ģīmetni, iespējams, tādējādi mēģinot iekarot pirms tam viņu skarbi vērtējušā žūrijas locekļa simpātijas.

Tas arī pēc savas trešās uzstāšanās Latvijas pārstāvim bija izdevies - Kutunjo viņam piešķīra 11 balles, zemāko vērtējumu - 8 punktus - deva dziedātāja Valērija.

Tiesa, ar Kutunjo pēkšņo labvēlību Upelniekam nepietika - sestdienas vakarā viņš saņēma 108 punktus, un kopā puiša kontā pēc konkursa noslēguma koncerta bija 319 punkti, kas puisi žūrijas balsojuma tabulā atstāja pēdējā vietā.

Līdera pozīcijas arī pēc trešās konkursa dienas saglabāja Kubas pārstāvis Roberto Kel Toress ar 357 punktiem, vienu punktu mazāk bija nopelnījusi Gruzijas pārstāve Salome Katamadze, bet trešo vietu žūrijas balsojuma tabulā ieņēma Vjetnamas pārstāvis Vins Kuats.

Kā paskaidroja vakara vadītāji Ļera Kudrjavceva un Aleksandrs Reva, oficiālie konkursa Jaunais vilnis 2013 rezultāti tiks paziņoti svētdienas, 28. jūlija, vakarā, kad tiks apbalvoti gan muzikālās sacensības uzvarētāji, gan skatītājiem simpātiskākais konkursa dalībnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!