Foto: F64

Ziņa par Samantu Tīnu (attēlā) kā Latvijas pārstāvi konkursā Jaunais vilnis 2016 ļoti iepriecinājusi slaveno komponistu un pianistu Raimondu Paulu. Nupat viņš piedāvājis dziedātājai izmēģināt iedziedāt arī kādu savu melodiju, kas, iespējams, noderēs Sočos.

"Esmu ļoti priecīgs par to, ka Latviju Jaunajā vilnī pārstāvēs tieši Samanta Tīna. Vienmēr esmu viņu augstu vērtējis, taču diemžēl viņa visur allaž palikusi otrajā vietā. Balss materiāls Samantai ir ļoti labs, spēcīgs un tāds, kāds šodien ir vajadzīgs.

Novēlu Samantai panākumus, esmu drošs, ka viņa Jaunajā vilnī būs labās pozīcijās. Ja pareizi izvēlēsies repertuāru," sarunā ar DELFI Izklaidi prieku pauž Pauls. Slavenais komponists spriež, ka tas, kas Samantu allaž iegāzis, ir laba sava repertuāra trūkums.

Un te, iespējams, var palīdzēt tieši pats Pauls. Komponists atklāj, ka iepriekš viņam ar Samantu nav bijis nekāda kontakta, taču veiksmīgas apstākļu sakritības dēļ tieši dienā, kad tauta uzzināja par Samantas dalību Jaunajā vilnī, Pauls ar viņu sazinājies, lai uzaicinātu Samantu izmēģināt iedziedāt viņa jaunāko skaņdarbu.

"Tas nekādi nebija saistīts ar konkursu, jo tad, kad izlēmām uzaicināt Samantu uz skaņu ierakstu studiju, nemaz nezināju šādu faktu. Redzēsim, kas no tā sanāks. Var jau būt arī tā, ka viņai mana melodija nemaz neder," sadarbību ar paša allaž augsti vērtēto dziedātāju ar interesi gaida Pauls.

Komponists noteikti sekos Samantas gaitām Jaunajā vilnī, taču pats braukt uz Sočiem, lai vērotu visu dzīvajā, netaisās.

"Es noteikti vairs nebraukšu uz Jauno vilni. Esmu no tā visa pagājis malā. Arī nekādā žūrijā vairs negribu sēdēt, ja godīgi, man tas krīt uz nerviem.

Taču Samantai novēlu panākumus. Visu laiku viņa ir spēlējusi otro vijoli, es domāju, ka ir pienācis laiks viņai spēlēt pirmo," ar cerībām uz Samantas iespējām skatās Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!