Foto: Publicitātes foto

Apvienības PeR mūziķus (attēlā) negaidīti pārsteigušas vēstules no faniem Dānijā – izrādās, ka puiši, pašiem to nemaz nenojaušot, iekļuvuši ceturtajā vietā prestižā dāņu topā, par ko viņus apskauž vietējie dāņu mākslinieki.

"Izsūtījām savu singlu Go Get Up uz Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas un Igaunijas radiostacijām, un, cik zinu, arī šajās valstīs tās tiek spēlētas pa radio. Taču uz Dāniju neko nesūtījām, tāpēc pārsteigums par iekļūšanu tik prestižā topā ir vēl lielāks," sarunā ar portālu Mango stāsta PeR mūziķis Ralfs Eilands.

Viņš noskaidrojis, ka Dānijas mūzikas portāla ChartBase tops, kurā puiši iekļuvuši, tiek ļoti augstu vērtēts mūziķu aprindās, un vietējie mākslinieki jau apskauž Latviešu puišus par to, ka tiem tik vienkārši izdevies iekļūt topā, kurā tikt sapņo ikviena vietējā zvaigzne.

Kopā ar mūsu puišiem topa virsotnē atrodas tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Kristina Agilera, Maroon 5 , Adele, Snow Patrol, Pitbull, Marks Entonijs un citi..

"Par to, ka esam iekļuvuši topā, uzzinājām no ziņas e-pastā. Tagad mums pienāk vēstules no Dānijā dzīvojošajiem faniem. Neviena Latvijas grupa Dānijas topā tik augstā vietā vēl nekad nav tikusi, tāpēc mēs esam ļoti priecīgi," stāsta Ralfs.

Puisis ir gandarīts par to, ka PeR izdevies nest Latvijas vārdu pasaulē, jo pats ir liels savas tēvzemes patriots un, aizbraucot uz ārzemēm allaž palepojas ar to, ka nāk no Latvijas.

"Es ceļoju daudz, bet ilgāk par nedēļu citā zemē nodzīvot nevaru," atklāj Ralfs, piebilstot, ka, lai gan PeR ar ārvalstīm saista ļoti lielus plānus, viņu prioritāte vienmēr būs fani Latvijā un nekādu panākumu gadījumā grupa nepametīs tēvzemi.

"Mēs skatāmies plaši, bet esam ļoti priecīgi, ka mūsu mūziku novērtē arī Latvijā. Protams, centīsimies iekarot arī ārvalstu tirgus, jo esam jauni un, lai kaut ko nākotnē sasniegtu, pie tā jāstrādā jau tagad," spriež jaunais mākslinieks.

Nupat viņš saņēmis ziņu, ka Go Get Up debitējis devītajā vietā arī Meksikas TOP50. Cilvēki no dažādām valstīm raksta grupai vēstules, informējot par to, ka PeR dziesma skan viņu valsts radio stacijās, un dziesmas skatījumu skaits internetā ik dienas turpina pieaugt.

"Šajā dziesmā ielikām visas emocijas, kas vien var būt, jo, kad to radījām, mainījās grupas sastāvs, un tas bija kā apvērsums. Mēs esam gandarīti, ka šī dziesma tik labi aizgājusi. Pat Kārlis Streips mums personiski izteica atzinību par Go Get Up," hīta panākumus skaidro Ralfs, atklājot ka jau pavisam drīz PeR cer piedāvāt klausītājiem jaunu singlu, kas radies vienlaicīgi ar Go Get Up un kvalitātes ziņā būs līdzvērtīgs šim grandiozu popularitāti ieguvušajam gabalam.

"Kad sarakstījām šīs abas dziesmas, devām tās vērtēt ekspertiem. Domas dalījās piecdesmit pret piecdesmit - vieni bija par Go Get Up, otri - par jauno gabalu, kaut gan tas skanējuma ziņā būs pavisam savādāks," intrigu par jauno dziesmu rada Ralfs.

Pēc notikušajām sastāva maiņām pašlaik par grupas kodolu uzskatāmi divi puiši - Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis, taču uz koncertiem viņiem pievienojas vēl citi palīgi.

"Divatā jūtamies ļoti labi, taču diviem koncertu nospēlēt sarežģīti. Nupat esam iepirkuši īpašus efektu pedāļus un tehniku, lai arī divatā izklausītos kā vesela grupa," atklāj Ralfs.

Jau pavisam drīz - 24. septembrī puiši dosies uz Lietuvu, lai kā viesi piedalītos mūzikas festivālā Viļņā, un arī kaimiņvalstī mūsu puiši jau paguvuši iekarot klausītāju simpātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!