Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc veiksmīgās uzstāšanās starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija 2012 udmurtu vecmāmiņu folkloras kopu Бурановские бабушки apsveicis arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš izteicis vēlmi ar jaunajām slavenībām iepazīties personīgi.

"No visas sirds apsveicu Buranovas vecmāmiņas, kuras Eirovīzijas konkursā ieguva otro vietu," Putina vārdus citē viņa preses dienests, uzsverot, ka prezidents ir sajūsmināts par to, "ar kādu talantu un azartu Buranovas vecmāmiņas izpildīja savu koncerta programmu".

Pēc prezidenta vārdiem, dziesmas izpildīšana udmurtu valodā popularizē lielās valsts daudznacionālo kultūru.

Putins paudis cerību, ja jau drīzumā mūzikas mīļotāji no visas Krievijas un jo īpaši no Maskavas klātienē varēs vērot burvīgo vecmāmiņu koncertus.

"Prezidents izteicis cerību, ka tuvākajā laikā savā vizītē Udmurtijā viņam būs iespēja personīgi iepazīties ar vecmāmiņām, apmeklēt viņu dzimto ciematu un pārliecināties, vai tiešām tur ir tik slikti ar televīziju, jo tika ziņots, uz visiem ir tikai viens televizors, kas atrodas ciema padomē," informē Putina preses dienests.

Jau ziņots, ka naktī no sestdienas uz svētdienu Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notika konkursa Eirovīzija 2012 lielais fināls, kurā triumfēja Zviedrijas pārstāve Lorīna, bet vecmāmiņas no Udmurtijas palika godpilnajā otrajā vietā.

Foto galerijā: Buranovas vecmāmiņu sirsnīgā sagaidīšana Domoģedovas lidostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!