Foto: Mango

Dziedātājs Lauris Reiniks (attēlā) ar dziesmas Pasakā igauņu un lietuviešu versiju iekarojis uzreiz abu valstu topu virsotnes, tomēr mūziķis pat nedomā pie sasniegtā apstāties.

"Man šovasar būs ļoti daudz darba, jo paredzēti koncerti visā Baltijā. Piemēram, ir dienas, kad no rīta jābūt Šauļos, vakarā - Valgā, bet pēc tam vēl Rīgā. Ja manam ar automašīnu nobraukātajam ceļam sekotu kartē ar zīmuli, rezultāts būtu pilnībā saķēpāta Baltijas karte," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta mūziķis.

Dziesma Pasakā, kas pirms neilga iznāca Igaunijā un Lietuvā ar nosaukumiem Linnamuinasjutt un Pasaka, šobrīd vienlaicīgi atrodas abu kaimiņvalstu radio topu virsotnēs.

Populārākajā igauņu mūzikas radio stacijā Elmar dziesma jau sešas nedēļas ir līdere, savukārt lietuviešu radio stacijas Lietus topā dziesma jau otrajā nedēļā nonākusi topa augšgalā. Lietuvā nupat izdots Reinika albums Aš bėgu, un jau pēc nedēļas otrā kaimiņvalstī iznāks albuma igauņu versija Ma jooksen. Popularitāte kaimiņvalstīs likusi Reinikam sākt vairāk apgūt lietuviešu un igauņu valodas.

"Uz katru koncertu mēģinu iemācīties ko jaunu vietējā valodā, jo pats zinu, cik tas ir patīkami, kad kāds ārzemju mūziķis, viesojoties Latvijā, pasaka kaut ko latviski. Tā ir tāda kā cieņas izrādīšana pret vietējiem. Bet vispār - jo vairāk dziesmu es iedziedu dažādās valodās, jo pats apgūstu kaut ko no citām valodām," priecājas Lauris.

Drīzumā viņa apgūto valodu klāstam nāks klāt vēl divas, jo viņš ieplānojis iedziedāt vēl ceturto Pasakā versiju "pasaules visromantiskākajā valodā", savukārt Es skrienu tiks ieskaņots jau septītajā valodā, un par to, cik amizanti šajā valodā skan populārā melodija, mūziķa paziņas jau gardi smejas.

"Izlasīju, ka visvairāk valodās iedziedātā dziesma ir Klusa nakts, svēta nakts - jāmēģina rekordu pārspēt!" joko mūziķis.

Ceļojot pa visām trim Baltijas valstīm, viņš secinājis, ka koncertu apmeklētāji visās šajās valstīs ir vienādi. "Mani fani ir pozitīvi, trakulīgi un aktīvi - kā Latvijā, tā Lietuvā un Igaunijā," atklāj mūziķis, kurš sociālajos portālos draudzējas ar faniem no visas Baltijas.

"Esmu novērojis tendenci, kas raksturīga visā Baltijā - koncerta sākumā cilvēki ir mierīgi, bet, kā iedzer vienu aliņu, viss notiek! Visaktīvākie, protams, ir jaunieši, bet man prieks, ka uz maniem koncertiem nāk kā mazi, tā lieli - veselas ģimenes, un daudzi dzied līdzi vārdus visās valodās!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!