Foto: Kadrs no video

Leģendārā vācu rokgrupa "Scorpions", uzstājoties koncertā Losandželosā, pauda atbalstu Ukrainai, vienā no savām slavenākajām dziesmām – "Wind of Change" – nomainot vārdus, ziņo "Ukrinform".

Dzīvajā koncertā 27. martā Losandželosā "Scorpions" izpildīja arī slaveno "Wind of Change" ("Pārmaiņu vēji") – dziesmu, kas sarakstīta 1990. gadā īsi pēc grupas līdera vizītes Padomju Savienībā. Solists Klauss Meins to sacerēja, sēžot pie Mainas upes Vācijā, un dziesma iekļauta vienpadsmitajā grupas studijas albumā "Crazy world".

"Wind of Change" vēlāk kļuva par vienu no Berlīnes mūra krišanas simboliem.

Tajā ir vārdi par pastaigu gar "Maskavas upi lejup līdz Gorkija parkam, klausoties pārmaiņu vējos". Koncertā Losandželosā šīs rindiņas neizskanēja, to vietā publika dzirdēja "sirdī skan Ukraina, gaidot pārmaiņu vējus". Tādējādi grupa pauda atbalstu Ukrainai, kas šobrīd cīnās ar okupantu spēkiem. Dziesmas laikā zāle tika izgaismota ar zili dzelteniem gaismas stariem.
"Scorpions" ir vairākkārt uzstājušies Krievijā, tostarp korporatīvos pasākumos. Zināms, ka šīs grupas mūzika tīkama arī bijušajam premjerministram Dmitrijam Medvedevam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!