Foto: Vida Press

Somiju starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" šogad pārstāvēs elektroniskās mūzikas pionieris Darude, īstajā vārdā Ville Virtenens. Viņš plašākas sabiedrības novērtējumam sniedzis trīs "eirodziesmas", no kurām labākā maijā skanēs uz konkursa skatuves Telavivā.

Darude "Eirovīzijā" piedalīsies kopā ar vokālistu Sebastianu Reimanu (abi attēlā). Somijā vispirms izvēlas mākslinieku, kurš valsti pārstāvēs konkursā, un tikai tad tiek pieņemts lēmums par dziesmu.

Šonedēļ publiskota pēdējā no trim Darude piedāvātajām "eirodziesmām", un, kā vēsta portāls "Eurovision.tv", jau 2. martā taps zināms, kura no kompozīcijām izskanēs Telavivā.

Uzvarētājdziesmu izraudzīsies skatītāji un starptautiska profesionāļu žūrija.

Vēsts, ka Darude brauks uz "Eirovīziju", izpelnījās plašu ievērību. Jau vēstīts, ka slavas zenītā dīdžejs gozējās deviņdesmitajos gados. Savukārt gadsimtu mijā plašu popularitāti un klausītāju mīlestību iemantoja skaņdarbs "Sandstorm", kuram laika gaitā arī tapuši neskaitāmi remiksi.

Somija "Eirovīzijā", kas norisinās kopš 1956. gada, debitēja 1961. gadā. Tikai vienu reizi šīs valsts pārstāvim izdevies plūkt uzvaras laurus muzikālajā sacīkstē. Tas notika 2006. gadā, kad konkursā triumfēja grupa "Lordi".

"Release Me"

"Superman"

"Look Away"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!