Foto: Mango

Aizvadītajā nedēļā Arēnā Rīga notikušajā mūziķa Mārtiņa Freimaņa pēcnāves piemiņas koncertā uz skatuves kāpa arī viņa grupas Tumsa biedri, kuri pēc solista zaudējuma apņēmušies savu darbību turpināt.

Grupu Tumsa 1991. gadā dibināja basģitārists Jānis Daugalis (attēlā), bet Freimanis šim Liepājas muzikālajam kolektīvam pievienojās 1994. gada beigās, stājoties Fēliksa Ķiģeļa vietā. Mārtiņš ātri vien kļuva par grupas līderi un atpazīstamāko no tās dalībniekiem, bet tagad, pēc traģiskā zaudējuma, pārējie grupas mūziķi Tumsas darbību pārtraukt negrasās.

"Šis koncerts bija kā pieturas punkts mūsu grupas darbībā. Tālāk dosimies pa citu ceļu. Mēs turpināsim muzicēt. Esam to darījuši jau 20 gadu, un mums tas patīk," žurnālam Kas Jauns pēc piemiņas koncerta Dzīve kā košums atzinis Tumsas dibinātājs Daugalis.  

Pēc Mārtiņa zaudējuma pārēji grupas biedri plāno atgriezties pie Tumsas muzikālajiem pirmsākumiem un mūzikas, ko viņi spēlēja pirms Freimaņa kļūšanas par solistu.

"Mārtiņš ir neaizstājams, un neviens cits nespēj izpildīt viņa dziesmas tā kā pats Mārtiņš. Ir muļķīgi uzstāties ar Mārtiņa izveidotu programmu, bet bez viņa paša. Protams, tas nenozīmē, ka Tumsa vairs nekad nespēlēs šīs dziesmas, taču tagad mēs mēģināsim radoši izpausties mazliet citādā stilā," skaidrojis Daugalis, kurš arī noliedzis baumas, ka uz Tumsas solista vietu jau rīkots konkurss.

"Tās ir pilnīgas muļķības. Mārtiņu neviens nevar aizstāt. Tas ir neiespējami un nevajadzīgi," kategorisks bijis Tumsas dibinātājs, tomēr atklājis, ka grupa lūkojas pēc jauna solista.

"Mums padomā ir kāds puisis. Latvijā jau populārs mūziķis. Bet, kā viss izvērtīsies, rādīs laiks. Šādas lietas nedrīkst sasteigt - dzīve arī nav apstājusies," rezumējis Daugalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!