Foto: Francis Belte

Straujiem soļiem tuvojas starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija 2019", kas šogad norisināsies Telavivā, Izraēlā. Latviju konkursā ar dziesmu "That Night" šogad pārstāvēs grupa "Carousel".

Pirmdien, 29. aprīlī, muzikālā apvienība un Latvijas "Eirovīzijas" delegācija Izraēlas vēstniecībā Latvijā pirms došanās uz Telavivu svinīgā pasākumā tikās ar mediju pārstāvjiem.

Mūsu pārstāvji un Latvijas delegācija uz Izraēlu dosies jau 4. maija vakarā, lai uzsāktu mēģinājumus un gatavošanos konkursam.

Kopā ar Latvijas pārstāvjiem "Carousel" – solisti Sabīni Žugu, ģitāristu Mārci Vasiļevski, kontrabasistu Staņislavu Judinu un bundzinieku Mareku Loginu – uz Izraēlu dosies arī bekvokālistes Zane Biķe-Slišāne un Annemarija Moiseja, skaņu režisors Aleksandrs Volks, skatuves priekšnesuma režisori Rennijs Miro (Rennie Mirro) un Filips Adamo (Filip Adamo), Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska un komunikācijas vadītāja Līga Andžāne. Izraēlā delegācijai pievienosies arī "Universal Music" pārstāvji Petri Mannonens (Petri Mannonen) un Sabīne Brice, liecina medijiem izplatītā informācija.

Tērpu un stilu "Carousel" "Eirovīzijas" priekšnesumam ir veidojusi Latvijas dizainere Līga Banga. "Sabīnes tērps būs gaišs, viegls un maigs – kā pati dziedātāja", atklāj dizainere. "Grupas tēls kopumā būs elegants. Puišiem – melnbalta, jauneklīga klasika. Viņu tēls būs vienots, bet ne vienāds, jo viņi paši ir ļoti dažādi, katrs ar savu odziņu."

Latvijas pārstāvju priekšnesumu veido producentu apvienība "B. Flanagan Productions AB" no Zviedrijas. Radošie režisori Rennijs Miro un Filips Adamo iepriekš veidojuši vairākus "Eirovīzijā" atzinīgi novērtētus skatuves priekšnesumus dziesmām, kas starptautiskajā konkursā plūkušas uzvaras laurus. Viņi radījuši skatuves priekšnesumus Zviedrijas pārstāves Loreen dziesmai "Euphoria", kas Eirovīzijā uzvarēja 2012. gadā, Zviedrijas pārstāvja Mansa Zelmerlova dziesmai "Heroes", kas uzvaras laurus plūca 2015. gadā, kā arī 2011. gada uzvarētāju, Azerbaidžanas dueta "Ell & Nikk" dziesmai "Running Scared".

"Eirovīzijas" pusfināli šogad notiks 14. un 16. maijā. Tajos piedalīsies Eiropas Raidorganizāciju savienības (EBU) 41 valsts pārstāvji. Fināls notiks 18. maijā.

Latvijas pārstāvji "Carousel" uz skatuves kāps otrajā pusfinālā un uzstāsies ar piekto kārtas numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!