Foto: Publicitātes foto
Mūzikas mīļotāju uzmanību Latvijā izpelnījies vācu grupas "Milky Chance" jaunākais veikums – kompozīcijas "Cocoon" videoklips, kas tapis Latvijā.

Video režisors ir Anglijā dzīvojošais Dāvis Sīlis, tā filmēšana notikusi pie pamestās Baldones sanatorijas un kādā no bijušās Valsts elektrotehniskās fabrikas (VEF) korpusiem.

Klipā filmējusies jaunā pašmāju kino aktrise Elīna Vaska, kura spilgti debitēja Renāra Vimbas filmā "Es esmu šeit" un jau saņēmusi savu pirmo "Lielo Kristapu". Tāpat projektā piedalījies pieredzes bagātais Ivars Puga, kā arī Anete Saulīte, Kaspars Zāle, Toms Liepājnieks un Kārlis Derums.

Video izpildproducente no Latvijas puses Katrīna Tomašicka sarunā ar "Delfi Izklaidi" pastāstīja, ka Sīlis pie iespējas veidot "Milky Chance" video ticis ideju konkursā un nolēmis – video varētu tapt Latvijā.

"Esmu dzimis Rīgā, bet, kad biju sešus gadus vecs, mana ģimene pārcēlās uz Ameriku, tādēļ es Rīgu ne visai labi pazīstu. Pirms diviem gadiem, viesojoties šeit, nejauši nokļuvu vecajā VEF rūpnīcā, un tad, kad rakstīju ideju šim video, tā šķita lieliska vieta, kur uzņemt šo stāstu," "Delfi Izklaidei" atklāj pats režisors.

Sīlis ir gandarīts par izvēli strādāt Rīgā – ne tikai vietas dēļ, bet arī tādēļ, ka tas ļāvis sadarboties ar patiesi talantīgiem aktieriem.

"Es patiesi ceru vairāk filmēt Latvijā, jo šī pieredze bija lieliska. Man bija apbrīnojama komanda," atzīst Sīlis, kurš režiju apguvis Londonas Mākslas universitātē.

Pirms "Milky Chance" video viņš strādājis ar jauno britu popzvaigzni Džonsu, un Sīļa veidotais videoklips dziesmai "Melt" bijis nominēts "UK Music Video Awards" balvai labākā pop video kategorijā. Viņš strādājis arī ar tādām britu grupām kā "Aquilo", "The Kooks" un "Circa Waves".

"Milky Chance" video uzņemšana notikusi divu dienu laikā, un vienā no tām Rīgā viesojušies arī grupas "Milky Chance" dalībnieki, kuri īsā ainā pavīd klipa sākumā.

Sīlis atklāj, ka grupai darba rezultāts ir paticis. Arī muzikālās apvienības fanu atsauksmes internetā ir pozitīvas, un četru dienu laikā tas aplūkots jau gandrīz pusmiljonu reižu.

Foto: Publicitātes foto
"Jā, videoklipa koncepts nav pārāk dzīvespriecīgs. Ideju smēlos dziesmas nosaukumā "Kokons". Parasti šo vārdu un vēlmi atgriezties kokonā mēs saistām ar komfortu un aizsargāšanu, bet es vēlējos parādīt šī procesa otru pusi. To, ka dažreiz atgriezties pagātnē nav labi, ka tas var kļūt bīstami un iznīcinoši. Nav iespējams atgriezties atpakaļ laikā, jo mūsu atmiņas par pagātni parasti ir gaišākas par to, kas īstenība notika.

Es vēlējos radīt stāstu, kas būtu šīs idejas alegorija. Aizmirsta kopiena, kas uzklūp meitenei, kura varētu viņiem palīdzēt, bet virsroku ņem viņu alkatība un pašlabuma meklēšana. Meitene ir kaut kā lielāka metafora. Par viņas tēlu es domāju kā par māti dabu, kura tiek izmantota, līdz ir jau par vēlu," video ideju skaidro Sīlis.

Grupa "Milky Chance" radusies 2012. gadā Vācijas pilsētā Kaselā, un viņu pirmais singls "Stolen Dance" iekļuva Austrijas, Francijas, Polijas, Ungārijas un citu valstu mūzikas topu augšgalos. Šovasar "Milky Chance" arī viesojās Latvijā festivālā "LMT Summer Sound". 2013. gadā iznāca viņu debijas albums "Sadnecessary", un "Cocoon" ir grupas pirmais muzikālais jaunums pēc trīs gadu pauzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!