Foto: Mango
Šogad jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kurš sākās vakar, Jūrmalas un Rīgas uzņēmējiem un Latvijas ekonomikai kopumā ienesīs vismaz 4 miljonus latu.
Socioloģisko un tirgus pētījumu kompānija "Pontus Dati" veica ekspress aptauju, kurā vēlējās noskaidrot kā iedzīvotāji vērtē konkursa "Jaunais vilnis" ieguvumus un zaudējumus.

Lielākā daļa respondentu - 59,56% atzina, ka Latvijai ikgadējā talantu konkursa "Jaunais vilnis" organizēšana atnes starptautisku atpazīstamību. 20% izteicās, ka tas Latvijai ir liels gods skatīt Krievijas zvaigznes klātienē. 14,22% atklāja, ka ir arī citi ieguvumi - tajā skaitā peļņa, ko gūs gan Jūrmalas un Rīgas uzņēmēji, kā arī visa valsts ekonomika, kurai šis pasākums nāks tikai par labu, bet 6,22% aptaujas dalībnieku uzsvēra, ka šāda veida pasākums pasliktinās satiksmi, braucot virzienā no Rīgas uz Jūrmalu un atpakaļ.

Viens no respondentiem, kurš uzskatīja, ka starptautiskā atpazīstamība ir ļoti svarīga piebilda: "Protams, ka šis pasākums nes mūsu vārdu pasaulē. Arī Donam, kurš ir Latvijas pārstāvis šogad, tas palīdzēs izaugsmei tālākā nākotnē. Iespējams, ka kāda no Krievijas zvaigznēm pēc konkursa "paņems viņu savā paspārnē"."

"Kaut arī daudzi šo pasākumu nicina par postpadomju bezgaumības palieku koncertu, uzskatu, ka mums ir jāpriecājas, ka tomēr šāda mēroga zvaigznes, kuru honorāri ir iespaidīgi, atzīst mūsu Latviju par labu esam saviem koncertiem", komentē kāds no aptaujātajiem cilvēkiem.

Vēl viens respondents skaidroja: "Domāju, ka šādu pasākumu rīkošana ir ļoti labs peļņas, kā arī to Krievijas investoru piesaistīšanas veids, kuri šī festivāla laikā apmeklē Jūrmalu".

Apkopojot visus aptaujas rezultātus, var secināt, ka aptaujātie cilvēki ir samērā pozitīvi noskaņoti par konkursu "Jaunais vilnis", jo tas nes gan popularitāti mūsu valstij, gan solās uzlabot ekonomisko situāciju Jūrmalas un Rīgas uzņēmējiem, līdz ar to arī palīdzēt Latvijas ekonomikai kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!