Foto: Vida Press
Lielākoties jahtas tiek konstruētas ļoti bagātu vīriešu vajadzībām, taču dizainere Lidija Bersani pagaidām "uz papīra" izveidojusi pirmo superjahtu, kas paredzēta tieši sievietēm.

Pati Bersani savu 80 metrus garo garadarbu La Belle sauc par "elegantu un sievišķīgu", kā arī par "romantisku un siltu".

Tajā ir 12 viesistabas, milzīga galvenā guļamistaba, privāta terase, vairākas atpūtas telpas, koncertzāle, bibliotēka ar kamīnu, kinozāle, baseins, sauna, džakuzi, strūklakas, fitnesa klubs un daudz kas cits.

Interjera lielākoties izstrādāts ziloņkaula un zelta krāsā, bet uz klāja ir nolaišanās laukums helikopteram, kas, pēc dizaineres ieceres, arī varētu būt zelta krāsā.

"Es dzīvoju Monako, un šajā vietā ir tik daudz jahtu kā nekur citur pasaulē. Kādu dievu es aizdomājos, kādu jahtu gribētu es, ja man tāda būtu. Es apskatīju daudzas un sapratu, ka visas tās veidojuši vīrieši un iegādājušies vīrieši.

Tad es sāku strādāt pie sava dizaina, lai interjers, apstākļi un visas sīkākās detaļas man liktu justies labi un mājīgi. Ideja bija tāda, lai uz šīs jahtas sievietes varētu justies kā paradīzē, un La Belle ir tieši tāda jahta," stāstījusi Bersani.

Viņa jau saņēmusi neskaitāmus piedāvājumus izīrēt jahtu kāzām un medusmēnesim, taču ir neliela problēma - nekādas jahtas vēl nav.

"Es bieži domāju par to, kurš gan nopirks La Belle, kad tā būs gatava. Ceru, ka tā būs kāda dāma, kura uz šīs jahtas jutīsies kā princese. Bet varbūt tā būs īsta princese!

Jebkurā gadījumā tam jābūt ļoti pacietīgam cilvēkam, jo plānots, ka jahtu varētu uzbūvēt aptuveni divarpus gadu laikā. Un noteikti jābūt arī ļoti bagātām, jo... nu, paši saprotat," nākotnes plānus atklājusi dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!