Oklahomas Kristīgas universitātes studente Amēlija Hemriha atšifrējusi zīmes, kas redzamas uz kāda personāža dibena nīderlandiešu gleznotāja Hieronīma Bosha slavenākajā triptihā "Pasaulīgo prieku dārzs".

Izrādās, ka tās ir notis, un Amēlija tās atšifrējusi, aprakstījusi savā blogā un sagatavojusi pārlikumu klavierēm (to var noklausīties šeit).

Amēlija apgalvo, ka kopā ar kādu draugu pētījusi slaveno Bosha gleznu un pašai par lielu sajūsmu ievērojusi tajā 500 gadus vecu dziesmu, kas pierakstīta uz kāda grēcinieka dibena (glezna tiek datēta ar 1500. līdz 1510. gadu).

Savā blogā studente stāsta, ka nošu atšifrēšanai un dziesmas ierakstīšanai viņai bijušas nepieciešamas 30 minūtes.

Pēc tam, kad Amēlijas atklājums strauji bija kļuvis ārkārtīgi populārs ("Tumblr" vietnē tas izpelnījās 50 000 "laiku"), meitene paziņoja, ka kopā ar savas universitātes mūzikas fakultātes studentiem strādā pie jaunas, daudz precīzākas "elles dziesmas" interpretācijas.

Kamēr Amēlija darbojas, viņai jau uzradušies sekotāji - kāds neatkarīgais mākslinieks un komponists Viljams Esenzo elles dziesmai ieskaņojis kora aranžējumu un sacerējis skumjus vārdus, piemēram," "Kamēr mēs degam šķīstītavā, mūsu dibeni dzied".

Kora aranžējumā ierakstīto dziesmu var noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!