Foto: Vida Press
Zeme slēpj neizmērojami daudz bagātību un vēstures liecību. Kamēr daži smagi nopūlas, lai tās atrastu, citi vērtības uziet nejauši. Līdzīgi gadījies arī astoņus gadus vecajam izraēliešu zēnam Itajam Halpernam (attēlā).

Ārvalstu mediji ziņo, ka Izraēlas pilsētā Beitšemešā veikts ļoti ievērojams un svarīgs arheoloģisks atklājums, par kuru jāpateicas astoņus gadus vecajam Itajam.

Puisēns aizvadītajā nedēļā pārgājiena laikā ar vecākiem nejauši atradis skulptūriņas elementu, kura vecums mērāms vairākos tūkstošos gadu.

Vietējie mediji vēsta, ka zēns uz zemes pamanījis sacietējušu māla veidojumu. Kad Itajs to pacēlis un apskatījis tuvāk, viņš aptvēris, ka tā ir nelielas skulptūriņas galva. Ģimene par savu atradumu uzreiz paziņojusi attiecīgajām varas iestādēm.

Zinoši eksperti un arheologi izpētījuši puisēna uzieto dārgumu un secinājuši, ka māla skulptūra ir no tā dēvētā Pirmā Tempļa perioda, un tā izveidota aptuveni astotajā gadsimtā pirms mūsu ēras. Secināts, ka zēna atrastā galva ir daļa no auglības dievietes figūriņas

Arheologs Aleksandrs Gliks, kurš vēlāk apciemojis ģimeni, lai pavēstītu, ka Itajs veicis ļoti nozīmīgu atklājumu, medijiem pastāstījis interesantu faktu - attapīgais un zinātkārais zēns viņam paziņojis, ka nesen noskatījies filmu par Indianu Džounsu un nākotnē vēlas līdzināties šim piedzīvojumu filmu varonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!