Foto: Caters News/Scanpix/LETA
ASV Ārkanzasas štats savulaik varēja lepoties ar lielāko un iespaidīgāko dinozauru parku visā plašajā pasaulē. Tiesa, jau daudzus gadus tas ir slēgts, un tagad par agrāko dienu spozmi atgādina vien sūnām apaugušas rāpuļu skulptūras.

Nesen tur paviesojies urbāno ainavu fotogrāfs Dakss Vards, kurš pamesto teritoriju iemūžinājis kadru virknē, vēsta "Caters News Agency" aģentūra.

Viņa uzņemtie foto apliecina – lai gan agrākā spozme zudusi, šai vietai joprojām piemīt savs noslēpumains un pat nedaudz biedējošs šarms, kas mūs pārceļ senā pagātnē. Tiesa, nepiederošām personām ieeja parkā ir liegta, tomēr Vardam paveicies tur iekļūt.

"Es negribu atklāt, kā man izdevās tur iekļūt, bet varu pateikt, ka tur viss tiek stingri uzraudzīts. Teritorija tiek uzturēta kārtībā," sacījis fotogrāfs.

Aizvēsturiskajai pasaulei veltītais parks tika atklāts aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados netālu no mazpilsētiņas ar nosaukumu Bīvera un aizņem vairāk nekā 26 hektāru plašu teritoriju.
Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Sākotnējais parka nosaukums par godu tā dibinātājam un izveidotājam Olam Farvelam bija "Farvela dinozauru parks". Vēlākajos gados, mainoties tā īpašniekiem, mainījās arī parka nosaukums, līdz tas tika nodēvēts vienkārši par "Dinozauru pasauli".

Parka teritorijā ir izvietotas aptuveni simts dažādu dinozauru skulptūras dabiskā lielumā. Tāpat tur aplūkojami citi aizvēsturiski radījumi, alu cilvēku atveidojumi un pat "Karalis Kongs".

2005. gadā "Dinozauru pasaules" galvenajā ēkā izcēlās ugunsgrēks, un parks pēc tā tika slēgts. Nepiederošām personām tur joprojām ieeja ir aizliegta, savukārt fotogrāfa uzņemtajos kadros redzams, ka iespaidīgās skulptūras pamazām apaug ar sūnām un kļūst par daļu no dabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!