Foto: Vida Press
ASV kādā Mičiganas briežu audzētavā pirms divām nedēļām pasaulē nācis ļoti rets un simpātisks dzīvnieciņš – baltastes briedītis, kurš ļoti atšķiras no citiem saviem sugas brāļiem.

Kā vēsta ārvalstu mediji, buciņš ir ļoti unikāls un dabā reti sastopams, jo ģenētiskas iedzimtības dēļ tas vairāk atgādina dekoratīvu mājdzīvnieku, nevis savvaļas meža zvēru.

Buciņa kažoks ir pa pusei balts, pa pusei brūns, un dzīvnieka muguru klāj gaiši plankumi. Tāpat daba briedīti apveltījusi ar gaišu purniņu, zilām acīm un rozā degunu.

Tiesa, mazā briedīša, kuru audzētavas īpašnieki nodēvējuši par Drakonu, simpātiskais izskats ir arī viņa lielākais posts, jo mamma mazuli uzreiz pēc dzimšanas pametusi novārtā.

Kā ārvalstu medijiem pastāstījusi briežu audzētavas saimniece, pagaidām viņa uzņēmusies mātes lomu un rūpējas par mazo buciņu. Plānots, ka vasaras beigās dzīvnieciņš pievienosies citiem saviem sugas brāļiem, kuri dzīvo slēgtā teritorijā.

Brīvā dabā šim divas nedēļas vecajam brīnumam būtu ļoti grūti izdzīvot, jo lielie, baltie plankumi apgrūtinātu slēpšanos un izvairīšanos no plēsējiem. Tāpat saimniece pastāstījusi, ka parasti briežiem jutīgais deguna gals ir melns, bet, tā kā Drakonam tas ir rozā, viņa purniņš uzreiz saulē apdegtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!