Foto: Publicitātes foto
Atsaucoties uz ziemas sporta speciālistiem, vispiemērotākais laiks snovbordam Tatros ir pēdējās divas janvāra nedēļas, jo šajā laikā trasēs uzturās mazāk cilvēku. Pat ja jūs esat izlēmis apmeklēt vietējos kūrortus nedaudz vēlāk, jums joprojām būs iespēja izbaudīt perfektus apstākļus līdz pat aprīlim. Esat jau sācis plānot savas snovborda brīvdienas? Tad atlicis atbildēt uz pēdējo jautājumu: ko izvēlēties – Zemos vai Augstos Tatrus?

Vadošie sniega parki adrenalīna cienītājiem

Ir grūti teikt, kurā reģionā – Augstajos Tatros vai Zemajos Tatros – ir labākie sniega parki, jo abi ir augstu novērtēti starp snovbordistiem. Augstie Tatri īpaši lepojas ar savu sniega parku, kurš atrodas Turistická trasē Štrbské Pleso kūrortā. Tramplīni, rampas un citi dažādi šķēršļi piesaista adrenalīna cienītājus no visas pasaules, kūrorts arī katru gadu uzņem sacensības "K2 Spring Session".

Arī Zemajiem Tatriem ir ko piedāvāt snovborda entuziastiem. Tur atrodas Slovākijā vecākais sniega parks, kas atrodas Vrbická 10 trasē, Jasná kūrortā, kurš pēdējos gados ir piedzīvojis būtiskus uzlabojumus. Šajā sezonā ekstrēmā sporta cienītāji var gaidīt jaunas platformas kā arī parka paplašināšanu ar Vrbická trases lejas sekciju, kurā ir izciļņu un šķēršļu trase pašiem prasmīgākajiem snovbordistiem.

Nav nozīmes vai tu esi iesācējs vai pieredzējis snovbordists, tev noteikti patiks izmēģināt vairākas rampas, kastes un mazākus izciļņus izklaides zonā. Turklāt snovborda eksperti ir aicināti parka lejas daļā, kur būs pieejami divi, 10 un 13 metrus augsti tramplīni kopā ar vēl vairākiem citiem šķēršļiem.

Arī pasaules klases snowbordisti izvēlas Tatrus

Kamēr vietējie sniega parki atbilst ne tikai iesācēju vajadzībām, bet ir piemēroti arī profesionāliem snovbordistiem, daudzas nozīmīgas sacensības norisinās Tatros. Ja tu apsver iespēju apmeklēt Zemos Tatrus, tad nepalaid garām 4* brīvā stila slēpošanas un snovborda sacensības "CGC Jasná Adrenalin ", kuras piesaista arī pasaules klases brīvā stila sportistus. Tāpēc atzīmē savā kalendārā – sacensības sāksies februāra beigās.

Lai arī cik elpu aizraujoši ir vērot slavenu snovbordistu braucienus, pamēģini snovot arī pats. Tiem, kuriem nav pieejams atbilstošs ekipējums, atgādinām, ka tev būs pieejama ekipējuma noma, kur profesionāls personāls tev palīdzēs atras vispiemērotāko ekipējumu no vispopulārākajiem zīmoliem. Iesakām apmeklēt arī "Tatry Motion Shop&Rent" Tatranská Lomnica un Štrbské Pleso kūrortos, kā arī "Intersport Rent Lúčky", "Drive in Záhradky", "Rental Biela Púť", "Shop & Rental Hotel Grand" Jasná kurortā.

Ir ļoti svarīgi izvēlēties kūrortu, kas ir piemērots visām tavām vajadzībām. Ja tu meklē lielisku snovošanas pieredzi, Tatri ir ne tikai visaizraujošākā, bet arī visizdevīgākā izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!