Foto: Publicitātes foto
Tērēt mazāk un pelnīt vairāk, atmaksāt parādus – šīs ir tikai dažas ar naudu saistītās Jaunā gada apņemšanās, kuras cilvēki sev nosaka, tuvojoties decembra beigām. Protams, ir arī tie, kas vēlas notievēt vai, tieši pretēji, palielināt muskuļus, atrast citu darbu vai satikt otro pusīti, taču bieži vien Jaunā gada apņemšanās saistītas tieši ar naudu, pat tad, ja par tām skaļi nerunā.

Vai zināji, ka vidēji 80% no cilvēkiem, kas ir apņēmušies ko paveikt Jaunajā gadā, par to jau aizmirst vai atmet ar roku iecerei līdz Valentīndienai? Protams, tas rosina domāt, kā būt vienam no tiem 20%, kuri nepadodas un cītīgi dodas pretī savam mērķim.

Kādēļ cilvēki veido apņemšanās, kas saistītas ar viņu finansiālo situāciju? No vienas puses, ir pašsaprotami, ka nauda mūsu dzīvē spēlē nozīmīgu lomu. Pat tad, ja uzskatām, ka finanses mums nav svarīgas, mēs no tām nevaram izvairīties, jo teju ik uz soļa nākas domāt par to, kā saplānot savus ienākumus, lai atļautos samaksāt par mājokli, auto, pārtiku, apģērbu un citām vajadzībām vai vēlmēm. Diemžēl daudziem no mums tas neizdodas tik labi, kā iecerēts.

Naudas problēmu dēļ cilvēki piedzīvo stresu un dažādas citas veselības problēmas. Tieši tāpēc ikviens, kuram rūp viņa sirdsmiers un stabilitāte, domās par savu finansiālo nākotni, izvirzot Jaunajā gadā mērķus, kurus sasniegt.

Un, kā norāda pētījumi, cilvēkiem, kas nosaka sev apņemšanās Jaunajam gadam, ir 10 reizes lielāka iespēja tās arī izpildīt, salīdzinot ar tiem, kas neizvirza nevienu mērķi. Mēs ticam, ka arī Tev ir vismaz viena ar naudu saistīta Jaunā gada apņemšanās, kuru vēlies īstenot, tādēļ ielūkojies raksta turpinājumā, kur esam apkopojuši piecus ieteikumus, kas palīdzēs šīs apņemšanās arī izpildīt:

  • Saproti, ka īstas, paliekošas pārmaiņas var palīdzēt veikt Tavs gribasspēks un entuziasms. Lai arī, protams, motivācija un atbalsts vai pat spiediens no malas reizēm var noderēt, galvenā atslēga mērķa sasniegšanai esi Tu pats;
  • Padomā par cilvēkiem, kas palīdzēs Tev virzīties uz mērķi. Tavi sabiedrotie šajā procesā var būt ne tikai tuvinieki vai kolēģi un draugi, bet arī kāds profesionālis, piemēram, mentors vai finanšu konsultants, kas sniedz padomus par to, kā nepadoties un izpildīt savu apņemšanos;
  • Atrodi to, kas Tevi pamudina un apdomā iespējamās sekas. Katram cilvēkam stimuli pildīt apņemšanos var būt atšķirīgi, tādēļ Tev jāatrod sev piemērotākais veids, kā "paslavēt" sevi par nepadošanos. Tajā pašā laikā vērts arī padomāt par to, kādas sekas būs gadījumā, ja izvirzītos mērķus apņemšanās sasniegšanai neizpildīsi;
  • Aizmirsti par domāšanu, ka "nekas jau nemainīsies". Šī ir viena no galvenajām problēmām, kas traucē daudziem cilvēkiem izpildīt savas apņemšanās. Pirms vēl kaut ko sākuši darīt, viņi sevi noskaņo negatīvi, domājot, ka tik un tā nespēs neko izmainīt, taču patiesībā mūsu spēkos ir radīt milzīgas pārmaiņas, ja spējam tām noticēt;
  • Atgādini sev, uz ko tiecies. Ja Tu nākamajā gadā apņemies aizbraukt ceļojumā, izveido kolāžu ar attēliem no sava iecerētā galamērķa. Neatkarīgi no tā, ar ko saistīta Tava apņemšanās, vizualizēšana var palīdzēt Tev neaizmirst savu mērķi. Un atceries, ka ārkārtas situācijā, vai arī tad, kad sava sapņa piepildīšanai mazliet pietrūkst, noderēt var arī Ferratum patēriņa kredīts. Pret aizņemšanos vienmēr izturies atbildīgi un izvērtē savas iespējas atmaksāt!

Vai arī Tev ir kāds padoms vai paņēmiens, kas palīdz sasniegt Jaunā gada apņemšanās, kas saistītas ar naudu? Padalies komentāros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!