Foto: Publicitātes foto
Dzīvojot informācijas laikmetā, laiks traucas vēja spārniem un atliek pavisam maz, ko veltīt sev vai saviem tuvākajiem. Vairāki iedzīvotāji atzīst, ka pat tikai doma par zvanu tuvam cilvēkiem rodas laiku pa laikam, taču ne vienmēr izdodas to veikt. "Coca-Cola" veiktajā pētījumā atklājās, ka Latvijas iedzīvotāji visbiežāk vairāk laika vēlētos veltīt tieši savām otrajām pusītēm.

Visvairāk ilgojamies pēc otrajām pusītēm un bērniem

Jautājot, cik bieži laiks tiek pavadīts kopā ar saviem mīļajiem, 60% jeb vairāk nekā puse respondentu atbildējuši, ka dara to katru vai gandrīz katru dienu. Ceturtā daļa jeb 25% iedzīvotāju savus mīļos satiek vismaz reizi nedēļā. Desmitā daļa (10%) Latvijas iedzīvotāju savus mīļos satiek reizi vai vairākas mēnesī, savukārt tikai 3% vien dažas reizes gadā. Tomēr absolūtais vairākums jeb 81% atzīst, ka savus mīļos vēlētos satikt daudz biežāk.

Puse jeb 50% iedzīvotāju vēlētos vairāk laika pavadīt kopā ar savām otrajām pusītēm un bērniem (41%). Visvairāk tieši jaunieši vecumā no 18-29 gadiem ilgojas pēc vairāk laika ar savām otrajām pusītēm. Meitenes pēc savām otrajām pusītēm ilgojas pat nedaudz vairāk nekā puiši – attiecīgi 54 un 46%. Savukārt pēc saviem bērniem nedaudz vairāk ilgojas vīrieši (57%) nekā sievietes (43%) – īpaši vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem. Ar saviem vecākiem vairāk laika pavadīt vēlētos 36%, ceturtā daļa jeb 25% uzskata, ka vairāk laika varētu pavadīt ar draugiem, bet 22% ilgojas pēc savām māsām un brāļiem. Ar saviem vecvecākiem vairāk laika kopā vēlētos pavadīt 9%, savukārt ar mazbērniem – 8%.

Iecienītākais laika kopā pavadīšanas veids – kopīga maltīte

Aktivitāšu klāsts, ko Latvijas iedzīvotāji izvēlas darīt kopā, ir samērā bagātīgs. Lielākā daļa jeb 68% aptaujāto parasti kopā ar saviem mīļajiem ietur kopīgu maltīti mājās, kamēr 39% ēdienu pat kopā gatavo, bet trešā daļa (34%) mēdz doties kopā paēst arī ārpus mājas. Vairāk nekā puse jeb 56% kopā ar mīļajiem skatās filmas vai TV, gandrīz puse jeb 46% dodas kopīgās pastaigās, 42% –kopīgā iepirkšanās tūrē, bet trešā daļa jeb 33% kopā apmeklē dažādus kultūras pasākumus. Vēl iedzīvotāji ar tuvajiem salīdzinoši bieži spēlē galda spēles (30%). Vien aptuveni piektā daļa, satiekot savus tuvos, apmeklē kino (21%) un kopīgi nodarbojas ar aktīvo atpūtu (17%).

Taujājot, kādu ēdienu vislabprātāk iedzīvotāji izvēlas baudīt kopā ar saviem mīļajiem, visbiežāk izskan, ka ēdiens nav svarīgs – galvenais ir kopā pavadītais laiks. Tomēr liela daļa iedzīvotāju kopīgās maltītēs labprāt izvēlētos baudīt vienkārši "garšīgu ēdienu" vai gaļas ēdienus – kotletes, grilētu gaļu un karbonādes. Ēst mājās gatavotus ēdienus izvēlētos par divām trešdaļām mazāk vīriešu nekā sieviešu.

Arī "Coca-Cola" aicina dalīties ar laiku un pavadīt brīvos brīžus ģimenes un mīļo lokā! Uzzini vairāk.

*Aptauja veikta 2020. gada janvārī, ar interneta starpniecību aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!