Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītā gadsimta piecdesmito gadu kino leģendai Ža Ža Gaborai (attēlā) nedēļas nogalē Ronalda Reigana vārdā nosauktajā medicīnas centrā Losandželosā tika veikta kāja amputācija, ziņo ārvalstu mediji.

Mango jau rakstīja, ka 93 gadus vecajai Ža Ža Gaborai mediķi nolēma amputēt daļu no labās kājas - uz tās bija izveidojušies audu bojājumi, kuru dēļ sievietei sākusies gangrēna, un kāju vajadzēja amputēt, lai glābtu cienījamo vecumu sasniegušās kundzes dzīvību.

Pēc operācijas Ronalda Reigana medicīnas centra pārstāvji medijiem pastāstījuši, ka kājas amputācija noritējusi veiksmīgi - aktrise atrodas slimnīcā, kur tiek veikta novērošana, bet šobrīd nekādi sarežģījumi kundzes veselības stāvoklī neesot radušies.

Pēdējo gadu laikā Ža Ža Gabora regulāri cieš no dažādām veselības likstām - 2002. gadā viņa cieta autokatastrofā un kopš tā laika ir daļēji paralizēta, 2005. gadā kundze pārdzīvoja smagu insultu, bet aizvadītajā gadā viņa neveiksmīga kritiena rezultātā salauza gurnu, kura ārstēšana izraisīja nopietnas komplikācijas, kā dēļ bija nepieciešama labās kājas daļēja amputācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!