Foto: F64
Šonedēļ jauno sezonu uzsācis Dailes teātris, un arī viens no vadošajiem teātra aktieriem Artūrs Skrastiņš (attēlā), kurš pavasarī kļuva pa dvīņu Marata un Emīlijas tēvu, sācis darbu pie jauniestudējumu gatavošanas.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Skrastiņš stāsta, ka jaunajā sezonā viņam būs mazāk lomu nekā pērn, bet to, vai tas nozīmēs arī mazāku slodzi, pagaidām grūti prognozēt, jo tas, cik daudz laika paņems katras lomas sagatavošana, nav zināms.

Vasarā savu laiku Skrastiņš pilnībā varējis veltīt dvīņu audzināšanai, bet tagad tas būs jāsavieno ar darbu teātrī, tomēr jaunais tēvs ir apņēmības pilns un atzīst, ka "nekas nav neiespējams".

"Jā, bērni prasa ļoti daudz laika, bet tas mobilizē. Kad kļūsti par tēvu, tu iemācies laiku sadalīt. Ja agrāk es varēju brokastot daudz ilgāk un nesteidzoties, tad tagad man tam ir tikai divas minūtes, un arī ar nosacījumu, ka mazie tajā laikā ēd," par savu ikdienu stāsta aktieris un atklāj, ka viņš ir iemācījies savas lietas izdarīt daudz ātrāk un atrast tam piemērotu brīdi.

"Dvīņi ir vislabākā diēta," smejoties piebilst Skrastiņš, kurš kopš mazuļu nākšanas pasaulē esot zaudējis pāris kilogramus un tagad jūtoties daudz vieglāks.

"Tā kā man nav pieredzes ar viena bērna audzināšanu, dvīņi mums, tāpat kā citu dvīņu vecākiem, ir norma, un mēs nezinām, kā ir citādi," skaidro aktieris.

Arī Skrastiņa laulātā draudzene, jaunā aktrise Ilze Ķuzule nolēmusi šosezon atgriezties uz skatuves, tāpēc aktieru pāris šobrīd aktīvi domā par to, kam uzticēt dvīņu auklēšanu. Šobrīd viņi nezina, vai izmantos arī auklītes palīdzību, bet pret to, ka mazos varētu ņemt līdzi uz teātri, Skrastiņš izturas visnotaļ noraidoši.

"Gan jau, ka tas neizbēgami notiks, bet es to neatbalstu. Ja bērni aug teātrī, viņi pierod pie šīs vides un iedzīvojas tajā, bet es uzskatu, ka viņiem pašiem ir jāļauj izvēlēties, un iespēju robežās tomēr nevajadzētu bērnus ņemt līdzi uz darbu," savu nostāju skaidro aktieris.

Uz jautājumu, vai viņš savai meitai un dēlam novēl abu vecāku profesiju, Skrastiņš atsmej, ka tas ir pāragrs jautājums. "Ja tā notiks, tā būs viņu izvēle, ko mēs neietekmēsim," uzskata aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!