Foto: Mango

Aktieris Andris Bulis priecājas par atkalredzēšanos ar Serbijas aktrisi Vjeru Mujoviču, kura Rīgā viesojās starptautiskajā monoizrāžu festivālā Zvaigzne.

2007. gada pavasarī Gaļinas Poļiščukas vadītā Teātra observatorija ar izrādi Mēs viesojās Serbijā starptautiskā teātra festivālā Slavija, kur latviešu aktieru rādītā izrāde saņēma galveno balvu - Dona Kihota statueti.

"Nospēlējām izrādi Mēs un pēc tās notika apspriede un sarunas par to, ko spēlējām. Apspriedē piedalījās kritiķi, režisori, aktieri un citas radošas personības. Un viņu vidū bija arī Vjera, kura sarunās piedalījās vairāk kā tulks. Stundu runājām angliski un tikai tad izrādījās, ka Vjera runā arī krievu mēlē," piedzīvoto atminas Bulis, kurš kopā ar Teātra observatoriju pēc izrādes devās prom no Belgradas, tā arī nesagaidot žūrijas vērtējumu.

"Kad ar Nacionālo teātri biju aizbraucis viesizrādēs uz Ukrainu ar izrādi Pūt, vējiņi!, uz manu tālruņa numura atnāca īsziņa no Vjeras ar tekstu, ka Teātra observatorija Belgradas starptautiskajā teātra festivālā saņēmusi galveno balvu."

Aktieris, iepazīstinot ar Belgradā dzīvojošo aktrisi, stāsta, ka viņa ir ļoti talantīga. Vjera raksta grāmatas, viņas kontā jau esot vairāki prozas darbi, spēlē teātri un skaisti dzied. "Viņa runā vairākās valodās - franču, angļu, serbu, melnkalniešu un krievu," uzskaita aktieris.

Uzzinājis, ka Vjera dodas uz Latviju, lai piedalītos starptautiskajā monoizrāžu festivālā Zvaigzne, Bulis steidza skatīties Vjeras spēlēto izrādi. "Priecājos, ka atkal varēju satikt Vjeru, jo man viņa spilgti palikusi atmiņā," tā par piedzīvoto atkalredzēšanās prieku stāsta Bulis.

Vjera izrādē Stāsts par Soņečku runāja gan krievu, gan serbu mēlē. Izrāde veidota pēc ievērojamās krievu dzejnieces Marinas Cvetajevas tāda paša nosaukuma dzejoļu cikla. Tā veltīta reālai personai Cvetajevas draudzenei Sofijai Holidejai, kuras mūžs traģiski noslēdzās 37 gadu vecumā. Vjeras spēlētā izrāde starptautiskajā monoizrāžu festivālā ieguva vienu no pirmajām trim vietām.

Taču šajā stāstā ir vēl kāda nianse. Izrādās, ka starptautiskā teātra festivālā Slavija Teātra observatorijas iegūtā galvenā balva - Dona Kihota statuete, joprojām atrodas Belgradā. "Kādam jau būs pēc tās pusotru metru garās balvas jābrauc pakaļ," sarunā ar Mango atklāj aktieris.

Foto: Ingrīda Punka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!