61 gadu vecais aktieris Toms Saizmors, kurš pazīstams no virknes slavenu un godalgotu filmu, pēc smadzeņu aneirismas atrodas komā; ārsti tuviniekiem teikuši, ka cerību uz atveseļošanos nav, vēsta raidorganizācija BBC.

Aktieris smadzeņu aneirismas dēļ ir komas stāvoklī no 18. februāra rīta, kad savās mājās Losandželosā piedzīvoja insultu un tika nogādāts slimnīcā. Saizmora ģimenei ārsti teikuši, ka cerību uz atveseļošanos nav nekādu, tāpēc ģimenei jāpieņem lēmums par dzīvību uzturošo iekārtu atslēgšanu. Saizmora menedžeris presei apstiprinājis, ka tuvinieki trešdien plāno nākt klajā ar lēmumu.

Saizmors pasaules mēroga slavu guva deviņdesmitajos gados, filmējoties tādās populārās kinolentēs kā "Glābjot ierindnieku Raeienu" kopā ar Tomu Henksu, "Pērlhārbora", "Dzimuši slepkavas", "Lūzuma punkts", "Sadursme" un citās. Saizmors arīdzan ierunājis mafijas bosa Sonija Forelli balsi populārajā datorspēlē "Grand Theft Auto Vice City".

Kā vēsta BBC, līdz ar slavu kinoindustrijā nāca arī narkotiku lietošanas ieradums – Saizmors bijis atkarīgs no heroīna un metamfetamīna. 1997. gadā Saizmoru arestēja aizdomās par vardarbīgu uzbrukumu savai sievai tenisistei Mevai Kvinlanai. Pēc diviem gadiem viņi izšķīrās. 2003. gadā aktieri notiesāja uz sešiem mēnešiem cietumā par savas draudzenes Heidijas Fleisas piekaušanu.

Pēdējos gados Saizmors bija redzams "Netflix" seriālā "Cobra Kai", kā arī viņam bija loma Deivida Linča kulta seriāla "Tvinpīka" atdzimšanā 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!