Foto: Vida Press

Otrdien, 30. septembrī, apaļu jubileju atzīmē itāļu aktrise un modele, par Itālijas sekssimbolu neoficiāli atzītā Monika Beluči (attēlā) — viņai šajā dienā aprit 50 gadi.

Itālijā dzimusī Monika modeles karjeru sāka jau 13 gadu vecumā, pozējot vietējiem fotoamatieriem, bet 1988. gadā viņa devās uz modes pilsētu Milānu.

Tur daiļava noslēdza līgumu ar Elite Model Management, un var uzskatīt, ka viņa mainīja skaistuma ideālus - laikā, kad modē bija kaulainas meitenes, Monikai ar savām sievišķīgajām formām izdevās gūt panākumus, laužot stereotipus par "pakaramajiem" modes biznesā.

Pēc pāris gadiem modeļu biznesā Beluči pievērsās aktiermākslai, filmējās vairākās itāļu filmās, bet apburošā daiļava pa īstam pamanīta tika Frensisa Forda Kopolas 1992. gada filmā Dracula, kur viņa atveidoja Drakulas līgavu. 

Pēc šīs lomas nāca piedāvājumi gan no Eiropas, gan ASV, bet par pirmo ievērību un atzinību guvušo darbu Beluči kļuva loma 1996. gada filmā The Apartment, kas Monikai atnesa Cēzara balvas nomināciju kategorijā "Daudzsološākā aktrise" un nostiprināja viņas kā aktrises pozīcijas.

Vēlākajos gados atpazīstamību viņai nodrošināja lomas tādās filmās kā Malena, Brotherhood of the Wolf, Tears of the Sun, The Matrix Reloaded, par kuru viņa saņēma MTV Kinobalvas nomināciju kategorijā "Labākais skūpsts", The Passion of the Christ un citos Eiropas un Holivudas kinodarbos.

Pasaulē atzinīgi novērtēts ne tikai Beluči talants, bet, protams, arī viņas daile - viņa ne reizi vien ierindojusies pasaulē skaistāko, iekārojamāko un seksīgāko sieviešu sarakstos, un daudzi kinomīļi atzinuši, ka ir grūti turēties pretī viņas acu un valdzinošo auguma aprišu valdzinājumam.

1999. gada 9. septembrī Beluči mija gredzenus ar franču aktieri Vensānu Kaselu, un šajā savienībā pasaulē nāca divas atvases - 2004. gada septembrī dzimusī Deva un 2010. gada maijā pasaulē nākusī Leonija.

Pērn tapa zināms, ka abu laulībā iestājusies krīze un aktieri nolēmuši šķirties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!