Pašmāju telekanāls TV3 nesen uzsācis demonstrēt Krievijā milzu popularitāti guvušo seriālu Slēgtā skola, kurā vienu no galvenajām lomām – bagātu vecāku atvasi Dašu – atveido latviešu aktrise Agate Muceniece (attēlā).

Mistikas seriāls Slēgtā skola vēsta par kādu dziļā mežā esošu mācību iestādi un to, kā veidojas jauniešu attiecības šajā skolā.

Viena no galvenajām lomām - bezbailīgās Dašas tēls - uzticēta 22 gadus vecajai rīdziniecei Agatei Muceniecei, kura uz Maskavu pārcēlās 2008. gadā.

Agate pasaulē nākusi pavāres un bārmeņa ģimenē un agrā bērnībā pārcietusi smagu triecienu, zaudējot tēvu. Neraugoties uz tēva nāvi un trūcīgajiem apstākļiem, kādos ģimene dzīvojusi, meitene jau no mazotnes visus priecēja ar dziedāšanu un dzejoļu deklamēšanu.

Bērnībā Agate apmeklēja teātra studiju Lādīte, kura arī saprata, ka vēlas kļūt par aktrisi. Vēlāk viņa apmaiņas programmas ietvaros devās uz Vāciju, kur viņu atklāja vietējie modeļu biznesa pārstāvji, kas meitenei ļāva apceļot pasauli un piedalīties modes skatēs Parīzē un Milānā.

Pēc skolas beigšanas viņa iestājās Latvijas Universitātē, kur sāka apgūt ķīniešu filoloģiju, bet 19 gadu vecumā viņa pārcēlās uz Maskavu, kur sāka studēt aktiermākslu Krievijas valsts Kinematogrāfijas universitātē.

Pirms dalības Slēgtajā skolā meitene jau filmējusies dažādos seriālos, filmās un reklāmas, bet vislielāko popularitāti viņai nodrošinājusi tieši Dašas loma.

Seriāls rīdziniecei ne tikai nodrošinājis profesionālos panākumus, bet arī ļāvis atrast mīlestību - par viņas draugu kļuvis seriāla partneris Pāvels Priļučnijs, kurš seriālā atveido Maksimu. Abi jaunieši jau uzsākuši kopdzīvi un pat plāno laulības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!