Foto: DELFI

Piektdien, 14. februārī, 50 gadu jubileju atzīmē viens no populārākajiem pašmāju aktieriem Ģirts Ķesteris (attēlā), kurš jau daudzus gadus tiek ierindots starp seksīgākajiem Latvijas vīriešiem.

Sekssimbola statusu Ķesteris iemantojis ne tikai ar savu labi trenēto augumu un caururbjošo acu skatienu, bet arī juteklisko un pavedinošo balss tembru, ko, starp citu, aktieris licis lietā, ierunājot erotiskās filmas, kā arī savulaik atklātajām intervijām par seksa tēmu.

Aktiera karjeru Ģirts uzsāka 1989. gadā savas dzimtās pilsētas Valmieras teātrī, bet kopš 1994. gada viņš ir Dailes teātra aktieris. Savu vienīgo Spēlmaņu nakts balvu kā labākais aktieris viņš saņēma 1994. gadā par darbu Valmieras Drāmas teātrī, bet 2001. gadā viņš tika sumināts kā labākais otrā plāna aktieris.

Uz Dailes teātra skatuves aktieris izdzīvojis desmitiem dažādu tēlu, starp kuriem kā spilgtākie un atmiņā paliekošākie minami Kaligula tāda paša nosaukuma izrādē, Rašids Rahula rokmūziklā Drakula.Svešās asinis, Mefistofelis rokoperā Fausts. Deus ex machina, Čičs komēdijā Lodes pār Brodveju, Henks uzvedumā Arī man būtu bail un daudzi citi.

Tāpat Ķestera kontā ir vairākas kino lomas - viņa sniegumu iespējams novērtēt filmās Likteņdzirnas, Nerunā par to, Rīgas sargi, Sapņu komanda 1935 un citās.

2006. gadā Ķesteris sāka filmēties seriālā Neprāta cena, ko tagad televīzijas skatītāji pazīst ar nosaukumu UgunsGrēks, un tieši dažādas nelaimes pārcietušais un mīlas moku nomāktais dakteris Leons daudziem kļuvis par pirmo asociāciju, dzirdot Ķestera vārdu.

Dalību šajā seriālā savulaik kritiski vērtējis arī Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš intervijā Kultūras Diena atzina, ka līdz ar šo lomu Ķesteris kā aktieris iet bojā.

"Ķesteris bija brends. Tagad brends ir Leons. Protams, gadi seriālā ir atstājuši dziļas pēdas, viņam ir jāsaspringst, lai tiktu atpakaļ uz sliedēm. Es mīlu šo aktieri, cienu, bet man liekas, ka viņš iet bojā," pirms pusotra gada savu viedokli pauda Džilindžers.

Arī mīlas dzīvē Ķesterim gājis visnotaļ raibi - ilgus gadus viņš bija precējies ar Leonardu Ķesteri, kura aktierim palīdzēja uzveikt alkohola atkarību, un šajā savienībā pasaulē nāca dēls Pauls, kurš ar visnotaļ atzīstamiem panākumiem darbojas kino nozarē. Vēlāk Ķesterim bija dēka ar kolēģi Aiju Dzērvi, kura laida pasaulē aktiera meitiņu.

Jau ilgāku laiku Ķesteris ir kopā ar Dailes teātra aktrisi Kristīni Nevarausku, un, lai gan abi ilgi neapstiprināja šīs runas un arī tagad par savām attiecībām publiski nerunā, viņi, apmeklējot dažādus pasākumus, savu mīlestību un maigumu neslēpj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!