Slavenā itāļu aktrise Rīgā ieradās žilbinoši smaidot un pārsteidza visus ar savu lielisko izskatu. Tie, kas atcerējās viņa viesošanos Latvijā pirms apmēram desmit gadiem kino festivāla "Baltijas pērle" ietvaros, brīnījās vēl vairāk – desmit gadu laikā viņa kļuvusi jaunāka, kas liek apšaubīt ziņas, ka 53gadus vecā aktrise iztikusi bez plastiskajām operācijām.
Šoreiz Ornellu Muti uz Latviju atvedušas biznesa intereses - savas pirmās juvelierizstrādājumu kolekcijas prezentācija, kā arī tūres organizētāju akcentētā Muti interese par Baltijas valstu kinematogrāfiju, ko gan pati aktrise komentēja visai nekonkrēti, atklājot vien to, ka rudenī viņa plāno atgriezties Latvijā, lai tiktos ar kinostudiju pārstāvjiem un meklētu risinājumus iespējamai sadarbībai.

"Es neesmu mainījusi nodarbošanos. Vēl joprojām aktīvi filmējos Spānijā, Francijā, Itālijā un ceru, ka kādu no manām filmām drīz redzēs arī Latvijā," Muti gaisināja šaubas par to, ka viņa, iespējams, pievēršoties rotaslietu biznesam, pametusi novārtā filmēšanos.

Lielu interesi izraisīja pirmie aktrises modelētie izstrādājumi - rokassprādzes ar mīlas tematiku "Atbrīvo mani, ja mīli mani", kas rakstīts Manipuri valodā uz satīna lentas, kas saslēdzas ar dieviem cirkonija pārklātiem roku dzelžiem. "Mēs cilvēku mīlam tādu, kāds viņš ir. Nav nepieciešami citi līdzekļi, lai cilvēku piesaistītu un noturētu. Šī rota ir kā atgādinājums man un citām sievietēm par šo patiesību," Muti skaidroja šo rotu ideju. " Šajās rotaslietās izpaužas mana skaistuma izjūta," savu kolekciju, kas sastāv no auskariem, gredzeniem un kuloniem un ir veidota no dārgemtāliem un pusdārgakmeņiem, komentēja aktrise.

Ornella Muti (īstajā vārdā Frančeska Romana Rivelli) dzimusi Romā 1955.gada 9.martā. Viņas tēvs, kas dzimis Neopolē, bija žurnālists, bet māte - pēc nacionalitātes igauniete - strādāja par skulptori. Kā viesojoties Rīgā atzina aktrise, viņas slāviskās saknes izpaužas gan raksturā, gan noskaņās. Īpaši atmiņā iespiedušies mātes stāsti par garajiem un tumšajiem ziemas vakariem Igaunijā, un dažkārt aktrisi pārņemot līdzīgas noskaņas.

Ornellas spožā karjera sākās 14 gadu vecumā Itālijā, kad viņa debitēja režisora Damiano Damiani filmā "Pati skaistākā sieva". Lomu viņa dabūjusi nejauši. Uz provēm Frančeska ieradusies kopā ar māsu Klaudiju, kas ļoti vēlējusies filmēties, bet režisors uzmetis abām māsām aci un izvēlējies Frančesku. Pēc filmas iznākšanas ekrānos nevienam nepazīstama debitante kļuva populāra.

Ornella Muti filmējusies kopā ar tādām kinozvaigznēm, kā Žerārs Depardjē, Alens Delons, Adriano Čelentano, Silvestrs Stallone, Džons Travolta, Džeremi Jarons, Fanni Andāns un citas.

Aktrisei ir trīs bērni. Vecākā meita Naike Rivelli, kas arī kļuvusi par modeli un aktrisi un ir ārkārtīgi līdzīga savai mātei, piedzima, kad Ornellai bija tikai deviņpadsmit. Naikes tēvs ir kāds spāņu filmu producents.

Muti ir divreiz precējusies - sešus gadus viņa nodzīvoja laulībā ar Alesio Orano, kas bija viņas partneris filmā "Pati skaistākā sieva". 1988. gadā aktrise aprecējās ar Federiko Fačineti, ar kuru šķīrās 1996. gadā. Šajā laulībā Muti laida pasaulē dēlu Andrea un meitu Karolīnu. Pēc šķiršanās Muti uzsāka kopdzīvi ar Stefanu Pikolo, plastisko ķirurgu.

Pievilcīgajai kino zvaigznei ir arī mazbērns - 1996. gadā viņas meitai Naikei piedzima dēls Akašs, kas indiāņu valodā nozīmē "debesis".

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!