Foto: Vida Press
Visu laiku ienesīgākās Dienvidkorejas filmas "Parazīts" ("Parasite") galvenās lomas atveidotājai Parkai So Damai diagnosticēts ļaundabīgs audzējs – vairogdziedzera vēzis, vēsta medijs "New York Post".

Režisora Bongas Džonho melnā komēdija "Parazīts" 2019. gadā kļuva par Kannu "Zelta palmas" ieguvēju un pēc tam triumfēja arī "Oskarā" kā gada labākais kinodarbs. Filmas panākumi aizsāka Dienvidkorejas kino un seriālu kultu – savdabīguma dēļ šīs valsts kino produkcija šobrīd tiek augstu vērtēta visā pasaulē.

Taču nelaime skārusi vienu no "Parazīta" galvenajām aktrisēm, 30 gadus veco Parku So Damu – viņai atklāts papillārs vairogdziedzera vēzis. Audzējs atrasts gluži parastā veselības pārbaudē pie ārsta. Jau drīz viņai veikta operācija vēža šūnu izņemšanai, informē aktrises pārstāvji.

Papillārais vairogdziedzera vēzis ir visizplatītākais vairogdziedzera vēža veids, turklāt tas biežāk skar 30-50 gadus vecas sievietes, mazāk vīriešus. Saskaņā ar ASV Nacionālā vēža institūta datiem, Āzijas izcelsmes cilvēkiem ir lielāks risks saslimt ar šo slimību.

Slimības dēļ Parka spiesta izlaist dalību filmas "Special delivery" reklāmas kampaņā – tā ir jauna Dienvidkorejas krimināldrāma, kuras pirmizrāde paredzēta 2022. gada janvārī. "Esmu apbēdināta un vīlusies," par piespiedu pauzi darbā paudusi aktrise.
Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!