Foto: F64

Aizvadītās nedēļas izskaņā pāragri mūžībā aizgāja teātra un kino aktieris Jānis Reinis. Viņa tuvs draugs un kolēģis Rūdolfs Plēpis pastāstījis, kā aizritējušas Reiņa mūža pēdējās dienas.

Izdevumam "Privātā Dzīve" Plēpis atklājis, ka, iespējams, bijis pēdējais, kurš Reini redzējis dzīvu – abi ilgu laiku neesot tikušies, bet tad draugs uzradies, un abi pēdējo nedēļu pavadījuši kopā Plēpja dzīvesvietā.

"Jānis man šķita tāds nedaudz dīvains. Viņam ļoti gribējās ar kādu parunāties, pavadīt kopā laiku. Tā kā esam draugi, neatteicu viņam savu kompāniju. Pa naktīm mēs runājāmies, daudz smējāmies, bet no rīta Jānis vienmēr brauca uz savu dzīvokli Baltezerā," pastāstījis Plēpis.

Piektdienas, 26. augusta, rītā Reinis atkal devies prom, un tā arī kļuvusi par pēdējo reizi, kad Plēpis draugu redzējis.

"Nekas neliecināja, ka Jānis nomirs. Viņš bija mierīgs un laimīgs," atceras aktieris. Sestdien no rīta viņš saņēmis zvanu no Reiņa trešās sievas Vitas Frinbergas, kura paziņojusi sēru vēsti.

"Jānim bija izoperēta viena niere, kas, iespējams, ietekmēja kopējo veselības stāvokli. Bija arī problēmas ar sirdi, kurām viņš nepievērsa uzmanību. Būdams stiprs vīrietis, viņš sevišķi par to neuztraucās," zinājis teikt Plēpis.

Foto: Mārtiņs Milbrets/Filmas "Rīgas sargi" publicitātes foto

Viņš arī atklājis – nedēļā pirms aiziešanas Reinis runājis par nāvi un norādījis, ka nevēlas, lai viņu kremē. Viņš vēlējies atdusēties blakus vectētiņam.

Jau vēstīts, ka Reinis mūžībā devās 55 gadu vecumā.

Atvadīšanās no aktiera notiks sestdien, 3. septembrī, no pulksten 10 līdz 11 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē. Pēc tam aktieris tiks guldīts Ilūkstes kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!