Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāņu aktieris, 47 gadus vecais Leonardo Dikaprio Ukrainas armijas spēkiem esot ziedojis desmit miljonus ASV dolāru, liecināja Ukrainas valsts informācijas aģentūras "Ukrinform" ziņa, uz kuru atsaucās arī "Delfi". Taču pēc šīs ziņas publicēšanas par šādu aktiera soli nav sekojis neviens cits uzticams avots, kas liecinātu, ka šī informācija atbilst patiesībai. Tāpēc informāciju precizējam.

Lai gan šī vēsts izskanēja vēl vairākos citos mazzināmos portālos, ka slavenais aktieris Ukrainas armijaii veltījis milzīgu naudas summu, šādai informācijai tomēr nav apstiprinājuma. Visticamāk, tā ir viltus ziņa.

Dikaprio dzimis Losandželosā, viņš pats sevi ir nosaucis par "puskrievu", proti, aktiera vectēvs no mātes puses bija vācietis, taču vecmāmiņa no mātes puses dzimusi Odesā ar vārdu Jeļena Stepanovna Smirnova. Pēc 1917. gada revolūcijas viņa kopā ar vecākiem emigrēja uz Vāciju, kur tika pie Helēnas vārda.

Šai sievietei ar mazdēlu bija ļoti tuvas attiecības, viņa pat pavadīja Leonardo uz filmu pirmizrādēm. Aktiera vecmāmiņa nomira 2008. gadā 93 gadu vecumā.

Vairākus miljonus Ukrainai ziedojusi aktrise Mila Kunisa, kurai ir ukraiņu saknes. Aktieru pāris Raiens Reinoldss ar sievu Bleiku Laivliju piedalās atbalsta līdzekļu vākšanā, bet Roberts de Niro uzstājies Kembridžas universitātē ar runu, aicinot darīt visu, lai apturētu Krievijas agresiju Ukrainā.

Savukārt Kijevā dzimusī Holivudas aktrise Mila Jovoviča paudusi, ka ir "sāpēs saplosīta uz pusēm" – viņā rit gan ukraiņu, gan krievu asinis, un arī viņa lūdz pārtraukt karu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!